• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somalili öğrenciler, yeni yıla umutla giriyor
31 Aralık 2011 Cumartesi 17:16

Somalili öğrenciler, yeni yıla umutla giriyor

Eğitim için ailelerinden ayrılarak binlerce kilometrelerce uzaktaki Malatya'ya gelen Somalili öğrenciler, yeni yıldan umutlular.
 Eğitim için ailelerinden ayrılarak binlerce kilometrelerce uzaktaki Malatya'ya gelen Somalili öğrenciler, yeni yıldan umutlular.
    
Malatya'daki Özel Rahime Batu Koleji'nde eğitim gören ve kimi doktor, kimi öğretmen, kimi de mühendis olmak isteyen Somalili öğrencilerin en büyük hayali, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine dönerek, vatandaşlarına hizmet etmek.
    
Henüz 3 aydır Türkiye'de olmalarına karşın Türkçe'yi yavaş yavaş konuşmaya başlayan öğrenciler, Malatya'da olmaktan mutluluk duyduklarını, ancak Somali'deki ailelerini özlediklerini anlattılar. Geçen yıl ülkece zor günler, büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan öğrenciler, yeni yıla umutla baktıklarını belirterek, 2012'de Somali'deki açlık ve sefaletin son bulmasını istedi.
    
 Yeni yılda hem kendileri, hem aileleri, hem de Somali için dilekleri bulunduğunu kaydeden öğrenciler, Somali'de pek çok imkan bulunmasına karşın savaş ortamı dolayısıyla sıkıntılı günler yaşandığını ifade etti. Öğrenciler, yeni yıla ''Somali'de açlık olmasın'' dileğinde bulundular. 
    
-Doktor olup Somalilerin yaralarını sarmak istiyor- 
     
Abdıwadud Mohamed Osman, Türkiye'ye gelen 400 Somalili öğrenciden biri. Geleceğinin 8 yılını planlayan Abdıwedud, en büyük hayali doktor olmak. Malatya'da lise eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul'da tıp okumak istediğini anlatan Abdıwedud, doktor olduktan sonra ülkesine giderek ailesine ve hemşehrilerine yararlı, ülkesinin yaralarını saran biri olmak istiyor.
    
Saqawe Nur Mohamed ise Malatya'yı ve buradaki arkadaşlarını çok sevdiğini belirterek, eğitimini tamamladıktan sonra öğretmen olup Somali'deki kardeşlerine faydalı olma hayali kuruyor. Bashır Mohamed Abdulkadir de kendisi gibi ülkesindeki bütün öğrencilerin eğitim alabileceği bir yıl dileğinde bulunuyor. RD

 

AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA