• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somalide hedef Türkiye
02 Mart 2014 Pazar 08:30

Somali'de hedef Türkiye

Somali'nin başkenti Mogadişu'da Başkanlık Sarayı'na düzenlenen intihar saldırısının ardından gözler Türk yatırımlarına çevrildi.

Somali güvenlik güçleri başkenti Mogadişu'da Başkanlık Sarayı çevresinde önceki günkü bombalı saldırıda Somali Başbakanlık Ofisi Müdürü ve Somali eski İstihbarat Başkan Yardımcısı hayatını kaybetti. Özel güvenlik güçlerinin koruduğu bu bölgeye Eş-Şebab üyelerinin nasıl girdiği ve güvenliği nasıl aştığı tartışılırken yerel kaynaklar bu saldırıda uluslararası istihbarat birimlerinin örgüte yardım etmiş olabileceğini konuşuyor. Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un yara almadan kurtulduğu saldırıyı Eş-Şebab örgütü üstlendi. İki hafta önce Mogadişu Havaalanı önünde bomba yüklü bir aracın patlamasıyla 7 kişi hayatını kaybetmişti.

TÜRKLER HEDEF OLABİLİR

Gerek TİKA ve Kızılay, gerek sivil toplum örgütleri eliyle insani yardım faaliyetlerini sürdüren Türkiye, Somali'de bir istikrar unsuru haline gelmiş durumda. Ancak birçok uluslararası aktör ülkedeki kaostan istifade ederek hem enerji kaynaklarını, hem de Aden Körfezi'ndeki taşımacılığı kendi kontrolleri altında tutmaya çalışıyor. İtalya, Fransa, Çin ve ABD'nin de yer aldığı bu çok sesli koroda Türkiye aleyhine en gür ses İngiltere'den çıkıyor. Mogadişu Havaalanı'nın işletmesini bir Türk firmasının almasıyla birlikte tehditlerin artması dikkat çekiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA