• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Somadaki maden ocağı için kapatma sinyali
14 Kasım 2014 Cuma 09:27

Soma'daki maden ocağı için kapatma sinyali

Bakan Yıldız, Soma'daki maden faciasının yaşandığı ocağa dair, "Eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inanıyorum. Eynez ocağını ve Atabacası'nı kapatalım" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında, 301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma'daki Eynez ocağının geleceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Komisyon üyelerine, kazanın meydana geldiği işletmeye ilişkin hep beraber bir karar alma imkanları olduğunu söyleyen Yıldız, şöyle konuştu:

"Siyasi, sosyal, ekonomik birçok açıdan söylüyorum, Eynez ocağının artık çalışılamaz hale geldiğine inanıyorum. Eynez ocağını, aynı şekilde Atabacası'nı da kapatalım. Bir kısım çalışmak istemeyen arkadaşlar olabilir, psikolojik sıkıntıya girmiş olanlar olabilir, bunu normal karşılamamız lazım. Orada, açıkça söylüyorum, 301 kişinin mahcubiyeti var. Bu mahcubiyetten kimin suçu varsa onlar gerekli ne var o işleme tabi tutulacaklar.

Eynez kapansın, Atabacası da kapansın. Burada Manisa milletvekilleri var. İstihdam oradaki yeni açılacak olana Demir Export'a, İmbat'a dağıtılsın. Çalışmak isteyenler orada çalışma zemini bulacaklardır ama ben artık bu sıkıntıya kesinlikle yol açmak istemiyorum. Orada 8 milyon tonluk kalan kömür hiç de umurumuzda değil. Bu ülkenin kaynağı olmasına rağmen söylüyorum bunu. Burada bilgi veriyorum. Manisa milletvekillerimiz de var, iktidar, muhalefet partisinden arkadaşlarımız var. Bu manada da bir uygulama noktasına gideceğimizi söylüyorum."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA