• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soma faciasına ilişkin 24 gözaltı
18 Mayıs 2014 Pazar 18:00

Soma faciasına ilişkin 24 gözaltı

Soma'da maden ocağındaki faciayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 24'e ulaştığı, bunlardan 5'inin ifadelerinin alınma işleminin sürdüğü bildirildi.

Soma'daki maden faciasıyla ilgili aralarında Ege Linyitleri İşletmesi (ELİ) Müessesi Müdürlüğü'nde denetim elemanı, müfettiş gibi çeşitli görevlerde bulunan 18 kişi ifadeye çağrıldı. İfadeye çağrılanların avukat eşliğinde ifade vermek istedikleri öğrenildi.

İfadeye çağrılanlardan 5'i Soma Adliyesi'ne geldi. 18 kişi dışında Soma Adliyesi'ne giriş çıkışlar ise yasaklandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında 301 kişi hayatını kaybetmiş, 486 kişi de yaralanmıştı.

Savcılar "acil" toplandı

Soma'daki maden faciasıyla ilgili soruşturma kapsamında yapılan gözaltı işlemlerinin ardından emniyet ve yargı birimleri toplandı. Soruşturmayı yürüten savcılar Soma Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner Başkanlığı'nda acil olarak toplantıya çağrıldı. Soma Hükümet Konağı'ndaki adliyede yapılan toplantı şu dakikalarda devam ediyor. Toplantı sonunda bir basın açıklaması yapılıp yapılmayacağı ise şu aşamada bilinmiyor. Öte yandan emniyet birimleri de alarm durumuna geçti. Soma polis lokalinde yapılan toplantıya ise Manisa İl Emniyet Müdürü başkanlık ediyor.

Manisa Valisi'nden açıklama

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, maden kazasıyla ilgili mağdur, müşteki ve tanık ifadelerinin tamamlandığını belirterek, "Şüpheli sıfatıyla 19 kişi gözaltında bulunduruluyor. 5 kişinin ise yine şüpheli sıfatıyla ifadelerinin alınmasına devam ediliyor" dedi.

"5 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi"

CHP Milletvekili Özgür Özel, Soma adliyesi önünde basın açıklaması yaparak, 5 kişinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini bildirdi. Özel, gözaltına alınan alınan arasında, Soma Maden İşletmeleri İşletme Müdürü Akın Çelik, Muhasebe Müdür Yardımcısı Ali Ulu, Ertan Ersoy gibi isimlerin olduğunu söyledi. Özel, Maden sahibi Alp Gürkan'ın ise nerede olduğunu bilmediğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA