• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şölen bitiyor
05 Şubat 2011 Cumartesi 15:04

Şölen bitiyor

Erzurum'da 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları yarın yapılacak olan kapanış töreniyle sona erecek.
58 ülkeden 3 bin sporcunun katıldığı ve 13 branşta gerçekleştirilen yarışmalara sporseverler yoğun ilgi gösterdi.
 

ÜNİVERSİADE tarihinin en geniş katılımlı oyunlarına sahne olan ve seyirci rekorlarının kırıldığı Kış Oyunları renkli görüntülere sahne oldu. Palandöken, Kandilli ve Konaklı kayak tesisleri, Türkiye'nin tek atlama kuleleri ile birlikte 5 ayrı buz salonunda gerçekleştirilen müsabakalarda Rusya 11 altın, 10 gümüş ve 8 bronz madalya ile ilk sırada yer alırken, Güney Koru 6 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile ikinci, Ukrayna ise 5 altın, 5 gümüş ve 4 bronz madalya ile üçüncü sırada yer alan ülke oldu.

Türkiye artistik buz pateni yarışlarında aldığı gümüş madalya ile madalya sıralamasında 21'nci ülke durumunda. Snowboard, Kayakla Atlama, Buz Pateni ve Buz hokeyi müsabakaları gösterileri spor severlerin en fazla ilgi gösterdiği yarışmalar olurken, bugün ve yarın buz hokeyi final maçları ile bu daldaki madalyalarda sahiplerini bulacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in katıldığı muhteşem açılış töreninden sonra devam eden yarışlar yarın yine çok sayıda bakanın katılacağı kapanış töreni ile son bulacak.

 

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA