• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sokak hayvanları için anlamlı uygulama
29 Ocak 2013 Salı 12:37

Sokak hayvanları için anlamlı uygulama

Konyanın Seydişehir ilçesinde, gönüllü bir kişinin geliştirdiği projeyle çöp kutularının yanına bırakılan kovalara konulan bayat ekmekleri sokak hayvanları yiyor.
Konya’nın Seydişehir ilçesinde, gönüllü bir kişinin geliştirdiği projeyle çöp kutularının yanına bırakılan kovalara konulan bayat ekmekleri sokak hayvanları yiyor.
İlçede yaşayan Engin Girgin (31) bayat ekmeklerin çöpe atılarak israf edilmesini önleyip sokak hayvanlarının da açlık çekmemesi için bir proje geliştirdi. İSKAP adını verdiği projesinin 5 modelden oluştuğunu söyleyen Girgin, ilk modeli uygulamaya koydu. Girgin, tasarladığı kovaları çöp kutularının yanına bırakarak atılmak üzere getirilen bayat ekmeklerin bu kovalara konulmasını istedi. Kovalara konulan bayat ekmekleri sokak hayvanları yemeye başladı.
Sahipsiz sokak hayvanlarıyla her zaman ilgilendiğini ifade eden Girgin, “Projenin diğer modelinde atık yemekler için bir kutu bırakacağız. Kutu yalıtımlı olacak, kokuyu önleyecek ve yemekleri sıcak tutacak. Bu kutuların yer altına alınabilecek olanları da var. Daha tam seri üretime geçmediğimiz bu ürüne internet üzerinden gönüllüler bulduk. Bu gönüllüler kendi mahallelerini bu üründen konulmasını istiyor. Sokak hayvanları için çok büyük bedel ödemeye gerek yok sadece pratik çözümler üretilmeli” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA