• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sokak çocuklarına sahip çıktılar
06 Nisan 2012 Cuma 13:58

Sokak çocuklarına sahip çıktılar

Konya'da, sokakta seyyar satıcılık, ayakkabı boyacılığı ve tartıcılık yapan, mendil satan ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk ve Gençlik...
Konya'da, sokakta seyyar satıcılık, ayakkabı boyacılığı ve tartıcılık yapan, mendil satan ilk ve orta öğretim çağındaki çocuklara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne getirilerek seramik ve çini eğitimi veriliyor. 
 Konya Valiliği Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdür Vekili Celal Turgut Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya'da sokak satıcılığı yaptığını tespit ettikleri çocukların aileleriyle iletişime geçtiklerini söyledi.
    
 Bu çocukların ailelerine kurumun hizmetlerini anlatarak, çalışmalardan faydalanmaları çağrısında bulunduklarını dile getiren Koç, ''Konya'da sokakta seyyar satıcılık, ayakkabı boyacılığı ve tartıcılık yapan, mendil satan çocukları burada sosyal ve kültürel etkinliklere dahil ediyoruz'' dedi.
    
 Hafta içi mesai başlangıcından bitimine kadar herhangi bir saatte Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne gelen çocukların masa tenisi ve satranç oynamak, internetten araştırmalar yapmak gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunduğunu anlatan Koç, şunları kaydetti:
   
  ''Çocuklar, okullardaki performans ödevlerini tamamlamak için de buradaki imkanlardan faydalanabiliyor. Son olarak Karatay Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle çini ve seramik kursu açtık. Çocuklarımız çok kabiliyetli, güzel ürünler ortaya koymaya başladılar. Malzeme temininde bize yardımcı olan belediyelerimize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yaptığı ürünleri sergilemeyi düşünüyoruz. Sadece çocuklara hizmet etmekle kalmıyoruz. Ailelere de sokakta çalışmanın tehlikeleri hakkında bilgilendirici seminerler veriyoruz.'' 
     
  -''Işıklarda bekleyen çocuklardan alışveriş yapmayın''- 
     
Konya'da 220 çocuğa ulaşarak, bu çocukların sosyal faaliyetlerden yararlanmasını sağladıklarını vurgulayan Koç, giyim ve yemek ihtiyacı karşılanan çocukların Türkiye genelinde düzenlenen ''Street Lig'' turnuvalarına da katıldığını açıkladı. 
İlk ve orta öğretim çağındaki 25 öğrenciye hizmet verdiklerini bildiren Koç, ''Sokakta seyyar satıcılık yapan çocuklardan alışveriş yaparak, onları sokağa mahkum etmeyelim. Devletimiz her zaman bu çocuk ve gençlerimizin yanındadır. Devletimiz ayni ve nakdi yardımlarda bulunmaktadır. Işıklarda bekleyen çocuklardan alışveriş yapmayın. Devlet onları koruma altına alıyor'' diye konuştu. 
     
  -Resim çizdirerek psikolojik çözümleme yapıyorlar- 
     
Merkezde psikolojik danışmanlık yapan Halil İbrahim Çabuk ise gelen çocukların problemlerini çözmeye çalışarak, öğrencilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunmaya çalıştıklarını aktardı.
    
 Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne gelen içine kapanık bir öğrencinin, farklı teknikler kullanarak problemlerini belirlediklerini söyleyen Çabuk, şöyle devam etti:   ''Çocuğun çizdiği resimlerden yola çıkarak nasıl bir problemi olduğunu belirledik. Öğrencimizin bize anlatmak istediği şeyi genel olarak yakaladıktan sonra bu problemin çözümüne ilişkin çalışmayı yine çocuğumuzun kendisiyle bulmaya çalıştık. Değersizlik duygusu ve öz güven eksikliği problemi belirlenen çocuğun, yeniden öz güveninin kazanmasını sağlayarak ileriye yönelik hedefleri belirlemesi, ders başarısının artması adına yaptığımız çalışmaları devam ettiriyoruz.''
Çabuk, merkeze gelen çocukların zaman içerisinde kendisine rol model belirleyerek, eğitimci ya da farklı mesleklere yönelik hedefler belirlediğini sözlerine ekledi.    AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA