• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şok yasak! Artık Kırıma giremeyecek
22 Nisan 2014 Salı 12:43

Şok yasak! Artık Kırım'a giremeyecek

Kırım Tatarları lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu'na Kırım'a giriş yasağı getirildi.
Karar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kırım Tatarlarının rehabilitasyonuna ilişkin kararnameye imza atmasından sadece bir gün sonra açıklandı. Kararı sosyal medya aracılığıyla Mustafa Kırımoğlu'nun yardımcısı, Kırım Tatar Milli Meclisi basın sekreteri Leyla Müslimova duyurdu.
 
Leyla Müslimova, Kırımoğlu'na 19 Nisan 2019 tarihine kadar - yani 5 sene Kırım'a giriş yasağı getirildiğini bildirdi. KTMM basın sekreteri sosyal medyada bunları yazdı: "Bugün - 22 Nisan 2014 tarihinde sabah saatlerinde Ukrayna milletvekili, Kırım Tatarlarının lideri Mustafa Cemilev Meclis Başkan Yardımcısı Aslan Ömer Kırımlı ile birlikte Kırım'dan Kiev'e doğru yola çıktı. Kırım'la Ukrayna sınırında Mustafa Cemiloğlu'na "Rusya Federasyonuna giriş yasağına ilişkin bildiri" sunuldu".
 
Bildiride, Rusya yasaları çerçevesinde 13 Kasım 1943 doğumlu Ukrayna vatandaşı Mustafa Cemiloğlu'a 19 Nisan 2014-19 Nisan 2019 tarihleri arasında Rusya Federasyonu'na giriş yasağı getirildiği bildirildi. Leyla Müslimova, Mustafa Kırımoğlu kararı "Bu, bizim nasıl "medeni" bir ülke ile uğraştığımızın göstergesi " diye değerlendirdiğini söyledi. Basın sekreteri, Kırımoğlu'nun bu karara rağmen Kırım'a geleceğini söylediğini bildirdi.
 
TRT muhabiri İsmet Yüksel ise Kırımoğlu'na giriş yasağının yerli milislerin girişimi olduğuna, kararın resmi nitelik taşımadığına ilişkin açıklama yapıldığını söyledi.
 
Sınıra kadar Kırımoğlu'na eşlik eden Abdurahman Egiz de sosyal medyada, kararın resmi nitelik taşımadığını duyurdu: ""Resmi" sınır görevlileri kontrol edilemeyen "öz savunma güçlerinin" davranışlarından dolayı özür dilediler. "Mustafa Ağa, bu grup bizden değil, resmi olarak özür diler, iyi yolculuklar dileriz" dediler".
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA