• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soğuk ve yağışlı hava geliyor
28 Aralık 2014 Pazar 16:48

Soğuk ve yağışlı hava geliyor

Türkiye salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları yurdun kuzeybatısında hissedilir derecede azalacak.

Meteoroloji, yurdun batı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, halen doğu bölgelerinde devam eden yağışlara ilave olarak yurdun batı kesimlerinin bugün akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girmesi bekleniyor.

Marmara'nın güney ve doğusu, Ege Bölgesi, Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de pazartesi, salı ve çarşamba görülecek yağışların sürekli ve kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin ardından, yurt salı gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelecek  soğuk havanın etkisine girecek. Hava sıcaklıkları yurdun kuzeybatısında hissedilir derecede azalacak, yağışlar karla karışık yağmur vekar şekline dönüşecek.

Öte yandan, bugün akşam saatlerinden itibaren yurdun batı kesimlerinde başlayacak kuvvetli güneybatı yönünden esen rüzgarların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı ve Orta Karadeniz ile İç Anadolu Bölgesi'nde yarın akşam saatlerine kadar kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Başta soba ve baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması ağaç veya direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA