• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soba zehirlenmelerine dikkat!
09 Ocak 2013 Çarşamba 12:18

Soba zehirlenmelerine dikkat!

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.
Küçükkendirci, yaptığı açıklamada, bilgisizlik ve ihmal nedeniyle soba bacalarından kaynaklanan karbonmonoksit zehirlenmesi sonucu her yıl onlarca kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Zehirlenme olaylarının sık yaşandığı bu günlerde toplum bilincinin artırılması gerektiğini ifade eden Küçükkendirci, ''Doğru yakılan soba ısıtır, yanlış yakılan soba öldürür'' ifadelerini kullandı.
Zehirlenme ile karşı karşıya kalınmaması için baca ve soba borusu bağlantılarının işin uzmanlarının anlattığı şekilde yapılması gerektiğini vurgulayan Küçükkendirci, sık sık baca tıkanıklığı yaşandığı zaman baca deliğinin uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin önemli olduğunu kaydetti.
Özellikle lodoslu havalarda gece yatarken sobaların mutlaka söndürülmesi ve söndürülen sobanın kovasının ortamdan uzaklaştırılması gibi küçük önlemlerin zehirlenme vakalarını en aza indireceğini vurgulayan Küçükkendirci, şunları kaydetti:
''Söndürülmeyen sobalardan çıkan karbonmonoksit gazı zehirlenmelerinin özellikle gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanıyor.
Karbonmonoksit gazı, renksiz ve kokusuz bir gazdır. Bu nedenle vatandaşlarımız bu gazın ortama çıktığını fark edemiyorlar. Bu gaz vücuda girdiği zaman doğrudan kana karışıyor ve zehirlenme olayı meydana geliyor.''
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA