• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Soba bir evi kül etti
18 Nisan 2010 Pazar 12:58

Soba bir evi kül etti

Konya'da 4 kişilik bir ailenin yaşadığı evde, sobadan sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı.
Konya'da 4 kişilik bir ailenin yaşadığı evde, sobadan sıçrayan kıvılcımlar nedeniyle yangın çıktı. İtfaiye tarafından söndürülen yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.
Yangın, saat 01.00 sıralarında merkez Karatay ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi 10408 Sokak'ta meydana geldi. Bir süredir işsiz olduğu öğrenilen Ali Işıklı, iki çocuğunu misafirliğe gittiği annesinin yanında bıraktıktan sonra eşiyle birlikte eve döndü. Tek katlı müstakil evde oturan Ali Işıklı, eşinin sobaya odun atmasından sonra uyumak için odasına geçti. Bir süre sonra sobanın altından sıçrayan kıvılcımlardan oturmak için kullanılan süngerlerin tutuşması sonucu yangın çıktı. Kısa sürede tüm odayı kaplayan
alevlerden eşiyle birlikte dışarıya çıkarak kurtulmayı başaran Işıklı, komşularından yardım istedi. Komşuların ve ev sahibinin yangına müdahalesi yetersiz kalınca itfaiyeye haber verildi.
Komşularıyla birlikte yangına müdahale etmek isteyen Işıklı'nın bu çabası yetersiz kalınca itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangını, gelen sesler üzerine dışarıya çıktığında fark ettiğini ifade eden komşulardan Murat Mermer, "Dışarı çıktığımda dumanlar yükselmişti. İlk müdahaleyi yangın söndürme tüpüyle ve su dökerek ben yaptım. Ancak başarılı olamayınca itfaiyeye haber verdik" dedi.
Çocuklarını annelerinin yanında bıraktığını belirten ev sahibi Ali Işıklı da, "Hanım sobaya odun atmış. Soba da alttan alev alınca kıvılcımlar çıkmış, süngerler tutuşunca da yangın çıkmış" şeklinde konuştu.
İtfaiyenin soğutma çalışmasının ardından tamamen söndürülen yangın sonrası ev kullanılamaz hale geldi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA