• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SMMMO Başkanı Turandan Vergi Haftası mesajı
21 Şubat 2013 Perşembe 13:25

SMMMO Başkanı Turandan Vergi Haftası mesajı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, Vergi Haftası'nın en önemli özelliği toplumumuzda vergi bilincinin planlı ve etkili şekilde yaygınlaştırılmasını...
Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İsmail Turan, “Vergi Haftası'nın en önemli özelliği toplumumuzda vergi bilincinin planlı ve etkili şekilde yaygınlaştırılmasını sağlamaktır" dedi.
Başkan İsmail Turan 25 Şubat-3 Mart tarihleri arasında kutlanan 24. Vergi Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, toplumumuzda verginin benimsenmesi ve vergiyle ilgili yeterli bilincin oluşması için vergi haftasının önem taşıdığını belirtti. Vergi bilincinin tabana yayılmasında, meslek örgütlerinin, sivil toplum kuruluşlarının ve okulların, rolü ve katkısının önemli olduğuna dikkat çeken Turan, “Bilindiği üzere tüm kamu hizmetlerinin, etkin ve hızlı şekilde yürütülmesinde gerekli olan finansman kaynağının sağlanmasında vergi gelirleri büyük önem taşımaktadır. Köklü bir vergi bilincinin oluşmadığı ve vergide gönüllü katılımın sağlanamadığı bir toplumda yeterli seviyede vergi toplanamayacağı açıktır. Bu sebeple Vergi Haftası, halkımızda vergi bilincinin oluşturulması, idare ile mükellef arasında sağlıklı güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi yönünden büyük önem arz etmektedir. Vergi bilinci yerleşmiş olan toplumların ekonomik ve kültürel yönden gelişmeleri de her zaman üst seviyede olmuştur. Borçlanarak ihtiyaç eksikliğini gidermeye çalışan ülkeler, zaman içerisinde görüyoruz ki ekonomik kriz bunalımının içine girmişlerdir. Bu kapsamda Gelir İdaremizin de Ülkemiz için ne kadar önemli bir rol oynadığı yaşanan ekonomik olaylardan anlaşılmaktadır. Hazine ile mükellef arasında köprü görevi gören Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirler de bugüne kadar gelir idaremizin en büyük destekçileri olmuştur. Hem devlete hem de mükellefe karşı sorumluluk duygusuyla işini yapan meslektaşlarım, aynı zamanda verginin tabana yayılması, vergi bilincinin halkımızda benimsenmesi gibi önemli görevleri de üstlenmektedirler. Konya SMMM Odası olarak da şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada mali idaremizle işbirliği ve uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Her yıl 1-7 Mart tarihlerinin de Muhasebe Haftası olarak kutlandığını hatırlatan Turan, “Ülkemizin Mali idaresi ile birlikte sayısı seksen beş bini bulan Serbest Muhasebeci Mali müşavir meslektaşlarımın yetkilerinin daha da geliştirilmesi gerekmektedir. Bu doğrultuda Maliye Bakanlığımızın ve tüm vatandaşlarımızın Vergi Haftasını kutlarım" dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA