• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Skandal defileye tepki yağıyor
24 Eylül 2010 Cuma 20:51

Skandal defileye tepki yağıyor

İçerisinde iki türbe ve bir mescit bulunan tarihi Kasımiye Medresesinde düzenlenmesi düşünülen defileye tepkiler sürüyor.
Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, defileyi yapmakta ısrarlı olan modacı Cemil İpekçi’yi kınarken, Kültür Bakanlığı’nın olaya sessiz kalmasını da eleştirdi. Kültür Bakanlığı’nın hoşgörü için Sümela ve Akdamar’da ayine izin verirken, Kasımiye Medresesi söz konusu olunca en büyük hoşgörüsüzlüğü gösterdiğini belirten Yazgan, “Kültür Bakanlığı değerlerimize hakaret bakanlığı olamaz, olmamalıdır” dedi. Mardin Metropoliti dışında toplumdan yeterli duyarlılığın gösterilmediğini de belirten Yazgan, “Yüzde 99,9’u Müslüman olan Türkiye bir Metropolit olamadı” tepkisinde bulundu. Yazgan, ayrıca defile ile İslam’a ve inançlarımıza hakaret edildiğini vurguladı.

VALİDEN GERİ ADIM YOK

Vali ise defilede ısrarlı. Mardin Valisi Hasan Duruer, Cemil İpekçi’nin Mardin’in 700 yıllık Kasımiye Medresesi’nde düzenleyeceği defile ile ilgili üst düzeyde güvenlik tedbirlerinin alınacağını söyledi. Davetiyesi olmayanların medreseye alınmayacağını ifade eden Duruer, Kasımiye Medresesini Hollanda’dan gelecek bir firmanın ışıklandırmaya başladığını ifade etti. Duruer, Cemil İpekçi defilesinin tamamen tarihi kenti tanıtmaya dönük bir proje olduğunu söyledi.
Dünyanın dört bir tarafından yabancı gazeteci ve konukların da gideceği Mardin’de yapılacak olan sezon sonu defilesi görkemli bir açılışa sahne olacak. Başta ABD, Hollanda, Almanya gibi ülkelerden birçok yabancı basının katılacağı Anadolu motifli giysi defilesinde, lazerli animasyonun yanında STK’lardan gelen tepkiler üzerine defilede ilahilerin yanında Türkçe, Kürtçe ve Arapça ezgiler de seslendirilecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA