• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sizler yüreği yangın insanlarsınız
30 Nisan 2013 Salı 14:00

'Sizler yüreği yangın insanlarsınız'

Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti, Kırşehir ziyaretine başladığı Hacıbektaşta TGBli gençler ve İşçi Partililer tarafından protesto edildi.
Kırşehir ziyaretine Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş-ı Veli Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek başlayan Akil İnsanlar İç Anadolu heyeti üyeleri burada dua etti. Hacı Bektaş-ı Veli Müzesi’ni de gezen heyet, türbe ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Ahmet Taşgetiren, “Öncelikle piri ziyaret ederek kalbimizin onunla buluşmasını istedik. Dergah iklimi gerçekten farklı bir iklim. Tüm arkadaşlarımız bu iklimin ruhaniyeti ile buluştular. İçimizde gerçekten güzel duygular oluştu. İnşallah buradan yola çıkarak yapacağımız ziyaretlerde hayırlı olur. Rahmetli ve bereketli olur” dedi.
Çekilme süreci ile ilgili bir soru üzerine Taşgetiren, “O çekilmeyi gerçekten burada konuşmayalım. Bu dergahın iklimi içerisinde onları konuşmak gerekmiyor. Buralar mutlak sulh mekanı, barış mekanı. İslam’ın en güzel hissedildiği bir mekan. Dergah iklimi bütün memlekete yayılsın. Çabamız onun içindir. Ve inanıyorum ki memleketimiz, böyle güzel Allah dostlarının yaşadığı bir memleket olarak Konya’nın Mevlana’sı, Eskişehir’in Yunus Emre’si, Hacıbektaş’ın Hacı Bektaş-ı Velisi, bunlar bizim memleketin manevi bekçileridir. Sulh selamet barış bekçileridir. Onlardan aldıklarımızı Kırşehir’e taşıyacağız” şeklinde konuştu.
Heyeti müze çıkışında protesto eden TGB’li gençler ve İşçi Partililer ile emniyet güçleri arasında kısa süreli bir gerginlik yaşanırken, heyet Kırşehir’e hareket etti. Kırşehir’de şehit Ferhat Erdem’in evini ziyaret eden heyet üyeleri, şehit babası Emin Erdem ve anne Dönüş Erdem tarafından karşılandı. Ziyaret hakkında bilgi veren Ahmet Taşgetiren, Kur’an-ı Kerim okuyarak şehidin ruhuna gönderdi.
Şehit babası Emin Erdem, Türk ile Kürt arasında bir sıkıntının olmadığını söyleyerek, “Aslında bizler için Türk, Kürt meselesi yok. Mesela bizim ailede halamın kızını Kürt'e verdi. Türk-Kürt arasında sorun varmış gibi göstermek istiyorlar. İnşallah sıkıntılarımız düzene girer” dedi.
Ahmet Taşgetiren de, "Sizler yüreği yangın insanlarsınız. Allah katında duanız kabul olur” dedi. Ziyarette Ahmet Taşgetiren'e Beril Dedeoğlu ve Celalettin Can eşlik etti.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA