• Konya10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Size sadece tohumu ekmek kalacak
10 Şubat 2011 Perşembe 11:03

Size sadece tohumu ekmek kalacak

Meram Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Karahüyük Mahallesinde yapımı süren hobi bahçesi birçok özelliği ile ilk olacak.
Meram Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’nün Karahüyük Mahallesi’nde kısa bir süre önce yapım çalışmalarına başladığı hobi bahçesinde sona yaklaşılıyor. Yaklaşık 90 bin metrekare alan üzerinde kurulacak olan hobi bahçesinde 305 adet kamelya yer alacak.
 
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı hobi bahçesinin açılmasıyla birlikte Meram’daki bir eksikliği daha gidermiş olacaklarını söyledi. Başkan Kalaycı bazı özellikleriyle hobi bahçesinin Türkiye’de ilk olacağını belirterek konuşmasına şöyle devam etti; “Yeşil ile müsemma olmuş, doğal dokusuyla merkez olmuş bir ilçede hobi bahçesinin olmaması büyük bir eksiklikti. Ve bu eksikliği gidermek için hemen en uygun yer olarak tespit ettiğimiz Karahüyük Mahallesi’nde çalışmalara başladık.”
 
Kamelya İçin Ek Masrafa Gerek Yok
 
Başkan Kalaycı yaptığı açıklamada bir de müjde verdi. Hobi bahçesinde su bizden, kamelya bizden, toprak bizden, hemşehrilerimize sadece toprağı ekmek düşüyor diyen Başkan Kalaycı sözlerine şöyle devam etti; “Hobi bahçesindeki kamelyaları tek tip olarak kuruyoruz. Hem görüntü kargaşası olmayacak hem de hemşehrilerimiz kullanımda rahat edip, ek bir masraftan da kurtulacaklar. Bir müjdeyi de engelli kardeşlerimiz için vermek istiyorum. Yaşamın her alanında onların yanında olmaya özen gösteriyoruz. Bu bağlamda hobi bahçemizin kuraları çekilirken onlara yüzde 10 kontenjan ayıracağız.” dedi.
 
Yapımı hızla süren hobi bahçesinin yaz aylarına yetiştirilmesi hedefleniyor.  
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA