• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siz çok cesur davrandınız
25 Haziran 2014 Çarşamba 10:23

Siz çok cesur davrandınız

Cumhurbaşkanı Gül, çocukları terör örgütünce kaçırılan ailelere "Çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanların 'çocuğumu bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz çok cesur davrandınız" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileleri kabulünde, "Siz Türkiye’yi sarstınız. Şimdiye kadar çocuğu zorla götürülenler veya çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanlar, bunların annelerinin, babalarının meydana çıkıp da 'ne olur şu çocuğumu getirin, bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz inanın ki çok cesur davrandınız" dedi.

Cumhurbaşkanlığından alınan bilgiye göre, Gül, çocukları terör örgütü tarafından kaçırıldığı için Diyarbakır'da oturma eylemi yapanları Çankaya Köşkü'ndeki kabulünde, ailelere hitaben kısa bir konuşma yaptı.

Gül, aileleri dinledikten sonra, "Nihayetinde hepsi de bizim çocuklarımız. Çocuklarınızı sağ salim getirip sizlere teslim etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız, yapıyoruz" diye konuştu.

Akan kanın durması, yeni şehit cenazelerinin gelmemesi ve herkesin Türkiye'nin eşit vatandaşı olarak huzur içerisinde yaşaması için büyük gayret sarf edildiğini anlatan Gül, şunları söyledi:

"Aklıselimle 'artık bu işler bitsin. kavga dövüş bitsin' diye çok uğraşılıyor. İnşallah bunlar neticeye ulaşacaktır. Şundan siz bir kez daha emin olun ki biraz önce siz söylediniz, tabii büyük bir sorumluluğu omzunuza koydunuz. Zaten bu sorumluluk omzumuzda bizim."

Cumhurbaşkanı olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkesi temsil ettiğini dile getiren Gül, şöyle konuştu:

"İnanın hepinizin acısı, bizim acımız. Hepinizin acısı toplanıyor, buraya geliyor. Bu acılar uzun sürmesin diye ne gerekirse bunları yapmaya devam edeceğiz ve yapacağız. Bundan emin olun kardeşim. Sizi bir kez daha tebrik ederim. Çünkü siz Türkiye'yi sarstınız. Şimdiye kadar çocuğu zorla götürülenler veya çocuğu bir yanlışa saparak dağa çıkanlar, bunların annelerinin, babalarının meydana çıkıp da 'ne olur şu çocuğumu getirin, bırakın' deme cesareti olmuyordu. Siz inanın ki çok cesur davrandınız. Sizin bu davranışınız herkesin vicdanında çok büyük bir yer edindi. İnşallah, şundan emin olun, bir kez daha söylüyorum: Ne gerekirse bunu yapmaya devam edeceğiz ve bu güzel çocuklarınızı, inşallah, oğullarınızı, kızlarınızı, kardeşlerinizi size sağ salim geri getirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz, göstermeye devam edeceğiz."

Aileler adına konuşan Erhan Eren

Cumhurbaşkanı Gül'ün Diyarbakır'da oturma eylemi yapanları kabulünün ardından aileler adına konuşan Erhan Eren, görüşmede ailelerin mağduriyetlerini Cumhurbaşkanı'na anlattıklarını belirtti.

Ailelerin bugünkü görüşmeden çok umutlu olduklarını da vurgulayan Eren, "40 gündür Diyarbakır'ın 35-40 derecelik sıcağında yürekleri, ciğerleri yanan annelerin bugün Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanın yanından yüreklerine su serpilmiş şekilde ayrıldıklarını ciddiyetle ve samimiyetle dile getirebilirim" ifadesini kullandı.

İHH Ankara Temsilcisi Hanefi Sinan da ailelerin köşke gelmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan yardımcıları ve CHP temsilcileriyle de görüştüklerini hatırlattı.

Ailelerin, Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmelerinde ise tüm sorunlarını açık, net bir şekilde ilettiklerini kaydeden Sinan, "Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye'deki bütün insanların, evlatların, kendi evladı olduğunu, bu kapsamda kendi evladına yapacağı muameleyi Türkiye'deki bütün insanlara yapması gerektiğini ve yaptığını, bu çerçevede bütün Türkiye halkını, Türkiye'nin tüm imkanlarını seferber edeceğini ifade ettiler" açıklamasını yaptı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA