• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyasi hayatımda ayrı bir önemi var
10 Nisan 2013 Çarşamba 11:47

'Siyasi hayatımda ayrı bir önemi var'

Başbakan Erdoğan, Kırgızistan ile Türkiye'nin iki kardeş ve dost ülke olmanın ötesinde gönül birliği yapmış ülkeler olduğunu söyledi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Başbakanı Cantoro Satıbaldiyev ile baş başa görüştü. Erdoğan ve Satıbaldiyev heyetler arası görüşme öncesinde de iki ülke ilişkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin 2. oturumu vesilesiyle Bişkek'te bulunduklarını anımsatan Başbakan Erdoğan, toplantının siyasi boyutu olduğu kadar, iş adamlarını bir araya getirmesi bakımında da Türkiye ile Kırgızistan münasebetlerini daha üst düzeye çıkmasında önemli bir adım olacağını belirtti.
Erdoğan, ''Kırgızistan ile iki kardeş ve dost ülke olmanın ötesinde kader birliği, gönül birliği yapmış iki ülkeyiz. Bağımsızlığını kazandığı 22 yıllık süreç içerisinde kalbimiz Kırgızistan'da atmıştır ve sıkıntılı anlarında, günlerinde  Kırgızistan'ın yanında olmak her zaman bizim bir görev telakkimizdir'' diye konuştu.
Siyasi hayatımda ayrı önemi var
Başbakan Erdoğan, kendisinin daha önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu, Kırgızistan Başbakanı Satıbaldiyev'in de Oş Belediye Başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatarak, ''Bunlar ayrı önem taşıyor. Oş'un benim siyasi hayatımda önemli bir yeri var. İki kardeş şehirdir İstanbul ve Oş. Dolayısıyla bu süreci bizim çok daha farklı şekilde geliştirmemiz lazım'' diye konuştu.
Heyetler arası görüşmelerin ardından Türkiye ve Kırgızistan arasında hava ulaştırma, turizm, ormancılık alanında işbirliği anlaşmalarıyla TİKA ve Kırgızistan Hükümeti arasında yatırım mutabakat zaptı ve THY ile Kırgız Hava Yolları arasındaki işbirliği protokolü ilgili bakan ve genel müdürler tarafından imzalandı.
Başbakan Erdoğan, daha sonra Kırgızistan Parlamento Başkanı Asılbek Ceenbekov ile baş başa görüştü.
Erdoğan'a, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ve bazı milletvekilleri eşlik etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA