• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyaset Akademisinde eğitimler sürüyor
02 Nisan 2013 Salı 18:10

Siyaset Akademisi'nde eğitimler sürüyor

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2 eğitimleri sürüyor.
AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi “Lider Ülke Türkiye; Yerel Yönetimler Programı 2” eğitimleri sürüyor.
Konya Ticaret Odası (KTO) Konferans Salonu’nda devam eden eğitimlere kursiyerlerin yanı sıra AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar ile İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Gençlik ve Kadın Kolları Yönetimleri ile ilçe yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kişisel Gelişim Uzmanı Abdülkadir Özbek, “Hafıza Teknikleri” başlığı ile hafıza tekniklerini uygulamalı ve örneklerle kursiyerlerle paylaştı. Halkla en fazla bir araya gelen özellikle siyasetçilerin tanıştıkları insanların isimlerini akıllarında tutmada zorluklar çektiğini dile getiren Abdülkadir Özbek, “Siyasiler günde neredeyse yüzlerce insanla tanışıyor. Bu yüzden çoğunun isimlerini unutabiliyor. Fakat tanıştığınız biri ile aylar sonra ya da yıllar sonra karşılaştığınızda eğer ona ismi ile hitap edebilirseniz, bu hem karşınızdaki için hem de kendiniz için çok önemli bir artı avantaj sağlar. Bunun için siyasetçilerin bazı teknikleri bilmesi gerekiyor. Örneğin tanıştığınız insanın ismini bir de siz tekrar edin isminin anlamını biliyorsanız o isim, beyniniz tarafından ismin anlamına göre kaydedilir. Karşınızdakinin anlamını bilmediğiniz bir ismi varsa o zaman beyninizin sağ kısmı devreye girmeli ve yüzünde sizin dikkatini çeken bir özelliği ile ona kaydeder” dedi.
Öğrencilerin derste sıkılmaları ve sınavlarda başarılı olamamalarının sebeplerine de değinen Özbek, kursiyerlere hızlı okuma tekniklerinden faydalanması önerisinde bulunarak, “Öğrencilerimize tavsiyem, hızlı okuma tekniklerini öğrensinler, bu derslerini daha hızlı ve daha fazla anlamalarını, sonuç olarak da notlarını yükseltmelerini sağlayacaktır. Yine öğretmenlerimizin dersleri hikayeleştirerek ya da farklı tekniklerle anlatması, öğrencileri derslere daha yakınlaştıracaktır” diye konuştu.
Eğitimin sonunda AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar, katkılarından dolayı Kişisel Gelişim Uzmanı Abdülkadir Özbek’e teşekkür ederek, günün anısı olarak da bir hediye verdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA