• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Siyaset Akademisinde ders başı
18 Eylül 2013 Çarşamba 15:48

Siyaset Akademisinde ders başı

AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi Eğitimleri başladı.
 AK Parti Selçuklu İlçe Teşkilatı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi Eğitimleri başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez eğitimlerin ilkine konuşmacı katıldı. Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisleri’ndeki programa Halil Etyemez’in yanı sıra AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak ve parti yöneticileri ile kursiyerler katıldı.
Eğitimlerin açılış konuşmasını yapan AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, bu dönem siyaset akademisini ilçelerinde düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise konuşmasında, ülke ve dünya gündemini değerlendirdi. Başkan Sorgun, Türkiye’nin son yıllardaki ilerlemesinin bazı bölge ülkeleri ile büyük güçleri rahatsız ettiğini ifade ederek, “Türkiye, gerek hükümetimizin hizmetleri, düzenlemeleri ve yatırımları, gerekse de devlet düzeyinde yapılan çalışmalar sayesinde büyük ilerlemeler kaydetti. Ama hem bölgesinde hem de dünyada önemli bir konuma gelen ülkemiz, bazı güçleri rahatsız da etmiş oldu. Mısır’da, Suriye’de, Filistin’de, Filipinler veya Somali’de öncü ülke olmamızı istemeyenler, ülke içinden veya dışından aldıkları desteklerle ülkemizi karıştırmaya başladı. Türkiye’de yapamadıklarını ise Mısır ve Suriye’de yapmayı maalesef başardılar” dedi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez’in ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, kursiyerlerle “Vizyon ve Deneyim Paylaşımı” başlığında tecrübelerini paylaştı. 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasında her anlamda büyük farklar olduğunun altını çizen Halil Etyemez, “Bugünkü Türkiye’nin bir vizyonu var, 2023 ve 2071 gibi çok önemli iki hedefi var. Dahası, gerek devlet kurumlarında gerekse de hükümetin her kademesinde hesap verilebilirlik var. Bu beraberinde hem başarı ve ilerlemeyi getiriyor hem de paydaşlar veya taraflar arasında bir yönetişim getiriyor ki bu da mutabakatı getirirken çatışmaları en aza indiriyor. Devlet katındaki bu yeni yaklaşım, sadece devlet kurumları veya hükümette değil, sivil toplum kuruluşları arasında veya devlet ile STK’lar arasında da başarılı oldu. Hem örgütsel hem de bireysel alandaki bu yeni yaklaşım, bireyi daha güçlü ve etkili kılarken; karar alma sürecinde devletin de yükünü azaltmış da oldu. Onun için örgütlenmeden veya sendikalaşmadan korkmamalı” şeklinde konuştu.
İlk günkü eğitimin sonunda geçtiğimiz dönem AK Parti İl Başkanlığı tarafından koordine edilen Siyaset Akademisi eğitimleri sonucunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA