• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivillerin hedef alınmasına neden oluyor
06 Nisan 2015 Pazartesi 07:43

'Sivillerin hedef alınmasına neden oluyor'

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu sözcüsü Asiri, "Husiler komuta merkezlerini yerleşim yerlerinde inşa ederek sivillerin hedef alınmasına neden oluyor" dedi.

Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun sözcüsü Tuğgeneral Ahmed Asiri, Ensarullah hareketinin (Husiler), komuta merkezlerini, yerleşim yerleri ve otellerde oluşturduğunu belirtti.

Asiri, Riyad'da düzenlediği basın toplantısında, "Husiler, komuta merkezlerini yerleşim yerleri ve otellerde inşa ederek sivillerin hedef alınmasına neden oluyor" dedi.

Husilerin, Yemenlilerin evlerini hedef almasına rağmen Aden'de durumun "güven verici" olduğunu söyleyen Asiri, kentteki rejime bağlı gruplara bilgi, lojistik ve ekipman bazında destek verdiklerini ve ilerleyen günlerde ülkenin büyük bölümünü ele geçirmelerini umduklarını söyledi.

Umman hava sahasının kullanılmasıyla ilgili olarak "Yemen hava sahası tamamıyla kontrolümüz altında ve başka herhangi bir ülkenin hava sahasını kullanmaya ihtiyacımız yok" diyen Asiri, Umman Sultanlığı'nın koalisyon güçlerine katılmamasına ilişkin de "Umman, kendi sınır güvenliğinden sorumludur" ifadesini kullandı.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi üzerine Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Husiler, Aden'e doğru harekete geçerek kentteki bazı stratejik noktaların denetimini sağlamış, Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adıyla hava harekatına başlamıştı. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA