• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivilcelere Çözüm
07 Temmuz 2019 Pazar 10:44

Sivilcelere Çözüm

Sivilcelere Çözüm

 

Kirli hava, güneş, yanlış beslenme ve kaliteli olmayan kozmetik ürünleri deri altında birikerek sebum adı verilen yağ bezelerini meydana getirir. Sebunlar ise zamanla birikerek siyah nokta ve akabinde irinli sivilcelere neden olur. Sivilceler ise tedavisi zor olan bir cilt sorunudur. Eğer zamanında müdahale edilmezse sivilce kişilerin ciltlerinde büyük gözeneklere ve cilt sarkmalarına yol açar. Bu nedenle sivilcelerin hemen tedavi edilmesi gerekir.

Sivilcelerin Önüne Geçebilmek İçin Yapılması Gerekenler

  • Kullanılan kozmetik ürünlerinin ve temizlik ürünlerinin kaliteli olması,
  • Gün sonunda cildin yüzeyinde oluşan kirleri ve makyaj kalıntılarını temizlemek,
  • Cildi saf ve doğal sabunlarla yıkamak,
  • Cilt üzerine sivilce maskeleri yapmak ve gerekli cilt bakımlarını yapmak,
  • Sivilce tedavisi için tüm bu maddeleri rutin olarak yaptığınız takdirde cilt üzerinde biriken sebumlar yok olacak ve cilt pürüzsüz bir yapıya ulaşacaktır.

Sivilceler İçin Doğal Çözüm Öneriler

Limon; limon içerisinde barındırdığı antiseptik özellikleri ile deri altına nüfuz eden tüm yağları ve kirleri parçalayarak kusturur bu da sivilce oluşumunu engeller. Yine iltihaplı sivilcelerin kurumasına yardımcı olur. Limon uygulaması yaptıktan sonra  cilt üzerinde kızarıklık ve tahriş oluşmaması için 5 dakika sonra ılık su ile cilt temizlenmelidir.

Portakal yağı; bir miktar kaynayan ve buhar veren saf suyun içerisine 5- 6 damla portakal yağı damlatılır. Yüzü yakmayacak şekilde buhara eğilip kil maskesi ile peelig yaparak sivilceler ve akneler temizlenir.

Aspirin; aspirin daha çok irinli sivilceler için doğal bir çözüm yoludur. Bunun için bir tane aspirinin suda eritip cildinizdeki sorunlu bölgelere uygulamanız yeterli olacaktır. Akabinde masaj yaparak ölü derilerden ve aknelerden kurtulabilirsiniz.

Elma sirkesi; yarı yarıya su ile seyrettiğiniz elma sirkesini cildinizin sivilceli kısımlarına bir pamuk yardımı ile uygulayabilirsiniz. Bu işlem sonrası çok  beklemeden cildinizi su ile yıkamanız önerilir.

Diş macunu; diş macunu özellikle burun ve çene kısımlarında meydana gelen akne ve sivilceler için harika bir çözüm yoludur. Bunun için bir miktar diş macununu cildinize uygulayıp masaj yaparak yıkamanız gerekir. Eğer iltihaplı sivilceleriniz mevcutsa burada sivilcelerin üzerine mercimek tanesi kadar diş macununu sıkıp bekletmeniz yeterli olacaktır. Diş macunu uygulaması sivilcelerinizden ani şekilde kurtulmanıza yardımcı olur.

Sivilce Maskeleri

Eğer cildiniz kuru ise burada sivilce çıkma olasılığı azdır fakat kuru ciltler sivilce çıkarmadığı için sağlıklı oldukları anlamına gelmez. Mutlaka nemlendirilmeli ve gerekli cilt bakımlarının yapılması gerekir.

Yağlı ciltlerde ise haftada en az 3 kez cilt maskeleri ve sivilce maskeleri yapılması önerilir. Burada kullanacağınız maskeler aynı zamanda da peelig özelliği de göstermelidir. Böylece deri altına yerleşmiş sebunlardan da uzaklaşabilirsiniz.

Karma ciltler için kullanılacak maskeler cildin tamamına değil sadece sorunlu bölgelere uygulanması gerekir. Böylece daha etkili bir bakım yapabilirsiniz.

Kuru ciltler için sivilce maskesi;

  • 3 adet çilek,
  • Bir yemek kaşığı yoğurt,
  • Bir çay kaşığı bal,

Tüm malzemeler tek bir kase içinde karıştırılıp cilde uygulanır. Bal kuru cildi besleyerek nemlenmesini sağlar, yoğurt ise cildin yapılandırılmasına yardımcı olur, çilek ölü derileri ve sivilceleri ciltten uzak tutar.

Karma ciltler için maske;

Karma cilt yapısına sahip olan kişiler bir yumurtanın akını burun ve çene bölgesine sürüp, bir peçete ile üzerini kapatıp 5 dakika bekledikten sonra yıkayabilirler. Bu uygulama ile bölgesel sivilcelerinizden tamamen kurtulabilirsiniz.

Yağlı ciltler için sivilce maskesi;

Yağlı bir cilt yapısına sahipseniz bir miktar maden suyu ile bir miktar kili karıştırıp sivilce  maskeleri yapabilirsiniz.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA