• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sivasspor-Konyaspor maçına doğru
09 Kasım 2019 Cumartesi 12:14

Sivasspor-Konyaspor maçına doğru

Süper Lig'in 11.haftasında Sivasspor ve Konyaspor karşı karşıya geliyor. Son dönemde zor günlerden geçen Konyaspor ise son üç maçında galibiyet alamadı.

Süper Lig'in 11.haftasında Sivasspor ve Konyaspor karşı karşıya geliyor. Topladığı 18 puanla ligde ikinci sırada yer alan Sivasspor, özellikle iç sahada etkili bir görüntü sergiledi. Son dönemde zor günlerden geçen Konyaspor ise son üç maçında galibiyet alamadı.

 

Sivasspor, Süper Lig’in 11. haftasında sahasında Konyaspor'u konuk ediyor.

Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak maçta hakem Mete Kalkavan düdük çalacak.

Sivasspor ligde oynadığı on maçta 18 puan topladı ve ikinci sıraya yerleşti. Rıza Çalımbay'ın öğrencileri bu karşılaşmaların tamamında rakip fileleri sarsmayı başardı.

Süper Lig'de oynadığı son üç maçta galibiyet alamayan Konyaspor ise 13 puanla onuncu sırada kendisine yer buldu. Aykut Kocaman'ın ekibi Ziraat Türkiye Kupası'nda oynadığı Eyüpspor maçından 1-0 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

Sivasspor'da sakatlığı bulunan Rybalka  bu karşılaşmada da görev yapamayacak.

Ev sahibi ekip ligde oynadığı on maçın yalnızca iki tanesinde kalesini gole kapamayı başardı.

Sivasspor on maçta rakip filelere 18 kez gol gönderirken kalesinde 11 gol gördü ve dengeli bir görüntü sergiledi.

Konyaspor ise dördü Kasımpaşa karşısında olmak üzere 12 gol attı ve 5'i Fenerbahçe karşısında olmak üzere 14 gol yedi.

İstatistiklerle Sivasspor-Konyaspor maçı
Süper Lig tarihinde Konyaspor'u konuk ettiği ilk iki maçı kazanamayan Sivasspor (1B 1M), daha sonraki sekiz karşılaşmada rakibine mağlup olmadı (5G 3B).

Sivasspor deplasmanında çıktığı son sekiz Süper Lig maçının yedisinde gol atamayan Konyaspor (toplam 1 gol), Şubat 2007'den bu yana rakibini dış sahada yenemiyor (3B 5M).

Bu sezon Süper Lig'de ilk kez üst üste iki maç kazanan Sivasspor, 2019 senesinde henüz üç maçlık galibiyet serisi yakalayamadı.

Süper Lig'de çıktığı son üç deplasman maçının ikisini kaybeden Konyaspor (1G), daha önceki 11 karşılaşmada aynı sayıda yenilgi almıştı (3G 6B).

Sivasspor ile Konyaspor arasında oynanan son iki Süper Lig maçı berabere biterken; lig tarihinde bu rekabette henüz üst üste üç beraberlik çıkmadı.

Süper Lig'in ilk 10 haftasında henüz kafa golü yemeyen üç takımdan biri Konyaspor (Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte).

Bu sezon Süper Lig'de geriye düştüğü maçlarda en fazla puan toplayan takım Sivasspor (7 puan - 2G 1B 2M).

Süper Lig'de şu ana kadar en az faul yapan takım Konyaspor (97). İlk 10 haftada Sivasspor'dan (159) daha fazla faul yapan tek takım ise Kayserispor (161).

Süper Lig'de bu sezon oyuna sonradan girdiği maçlarda en fazla gol atan oyuncu Arouna Kone (3).

Rıza Çalımbay ile deplasmanda karşılaştığı son beş Süper Lig maçını kazanamayan Aykut Kocaman (2B 3M), rakibini dış sahada en son Mayıs 2011'de mağlup etti (Sivasspor 3-4 Fenerbahçe).

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA