• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sırbistanda bir ilk
20 Mart 2011 Pazar 18:03

Sırbistan'da bir ilk

Sırbistan İslam Birliğince (IZS) kurulan İslam Bilimleri Fakültesi törenle açıldı.
Sırbistan İslam Birliğince (IZS) kurulan İslam Bilimleri Fakültesi törenle açıldı. 
     Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinin en büyük kenti Yeni Pazar'da (Novi Pazar) kurulan fakültenin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
     IZS Reis-ul Uleması Adem Zilkiç, törende yaptığı konuşmada, yeni açılan fakültenin, Sırbistan'ın eğitim sistemine dahil olduğunu ve buradan alınacak diplomaların devlet tarafından tanınacağını kaydetti.
     İslam Bilimleri Fakültesi Dekanı olan ve daha önce Sırbistan'ın Fas Büyükelçiliğini yapan Mehmet Beçoviç de fakültenin ilk etapta 21 öğretim üyesi ve 45 öğrenciyle hizmet vereceğini söyledi.
     Bu arada, yeni açılan İslam Bilimleri Fakültesi, Sırbistan'da, Müslümanlara ait, devlet çerçevesinde ''akrediteli'' faaliyet gösterecek ilk eğitim kurumu olma özelliği taşıyor. Nüfusunun yüzde 80'i Müslüman olan Yeni Pazar'da Sancak Başmüftüsü Muammer Zukorliç'in yönetimindeki
     Sırbistan İslam Toplumu'na (IZUS) bağlı vakıf üniversitesinin de İslam Bilimleri Fakültesi bulunuyor. Ancak Zukorliç'in Sırp yönetimiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle Sırbistan hükümeti bu fakültenin diplomalarını tanımada sıkıntı çıkartıyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA