• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınırda zor yaşam
10 Mayıs 2013 Cuma 17:40

Sınırda zor yaşam

Atme kasabasında derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyeli kadınlar sınırın tel örgülerinde çamaşır kuruturken, çocuklar da su bulmak umuduyla kuyu kazıyor.
Suriye'deki olaylar şiddetini artırarak devam ederken yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalanlar da sağlıksız ortamlarda zorlu hayat mücadelesi veriyor.
Ülkelerindeki olaylardan kaçarak güvenli gördükleri Türkiye sınırına yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Atme kasabasında kendi imkanlarıyla kurdukları derme çatma çadırlarda yaşayan Suriyelilerin en büyük sıkıntısı sağlıksız ortam. Suriyeliler, elektrik ve suyun olmadığı bölgede hastalıkla mücadele ediyor. Çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan çadır halkı bir an önce uzanacak yardım elini bekliyor.
Bölgede ellerindeki küreklerle başını sokabileceği çadır için kum taşıyan kadınlar, oluşan su kuyruklarında evlerine bir kap su götürme endişesi taşıyan minik bedenler kameralara yansıyor.
İmkansızlıklar içinde normal yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli kadınlar ellerinde yıkadıkları çamaşırlarını iki ülkeyi ayırın sınırın tel örgülerinde kurutuyor; etraftan topladıkları çalıları yakarak yemeklerini pişiriyor.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA