• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınır Hattı Kameralarla İzlenecek
27 Kasım 2012 Salı 09:18

Sınır Hattı Kameralarla İzlenecek

Kuzey Irak'tan PKK'nın kontrolünde yapılan kaçakçılığın rotası Suriye sınırına kayınca asker ve polislerden ortak birliklerin sınırı koruması ve sınır boyunun kameralarla izlenmesi gündeme geldi.
Terörün finans kaynağı olan kaçakçılıkla etkin mücadele etmek için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ilkini 2009'da İstanbul'da düzenlediği çalıştayların ikincisi geçtiğimiz hafta Ankara'da yapıldı.
Çalıştay'a Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep KOM ve TEM müdürleri, İstanbul Mali Şube Müdürlüğü yetkilileri, terör ve kaçakçılık soruşturmalarını yürüten üst düzey savcı ve hakimler katıldı.
Üç gün süren çalıştayın ana gündem maddesi özellikle Suriye sınırında yoğunlaşan kaçakçılık terörist sızmaları ve terörün finans kaynaklarına karşı alınacak önlemler oldu.
GÜZERGAH DEĞİŞTİ
Zirvede yapılan durum tespiti özetle şöyle:
'Surİye'dekİ iç karışıklık nedeniyle özellikle PKK'nın kontrolünde Kuzey Irak'tan yapılan kaçakçılığın rotası Suriye sınırına kayıyor. Terör örgütü metropollerde eylem yapacak örgüt mensuplarını da bu güzergahtan Türkiye'ye gönderiyor. Kaçakçılar ve PKK'lılar özellikle çatışma anındaki kargaşadan yararlanıp ya sığınmacıların arasında ya da daha uzaktaki tel örgülü bölgeden ülkemize giriş yapıyor. PKK kontrolündeki kaçakçılar sigara, akaryakıt, elektronik malzeme, gıda ve hayvanları sınırdan geçirerek Türkiye'ye sokuyor. Örgüt, Irak ve İran sınırlarında kurduğu 'gümrük sistemi'ni Suriye'de de uygulamaya soktu.
KAMERA AĞI
Durum tespitinin ardından alınması gereken önlemlere ilişkin önemli kararlar da alındı. Buna göre;
SINIR bölgelerinde asker ve polislerden oluşan ortak özel harekat birlikleri önlem almalı.
Dağlık olan Irak sınırından farklı olarak ovalık olan Suriye sınırının 24 saat kesintisiz gözetlenmesi için sınır boyu özel kameralarla donatılmalı.
Kaçakçılıkla ilgili yasal düzenlemeler gözden geçirilmeli, cezalar caydırıcılık boyutunda olmalı. Kaçakçılık şebekelerinin suçtan elde ettiği gelirlere el konulabilmeli. Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü kurulmalı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA