• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınır 2 kişi tabancayla yakalandı
05 Mayıs 2014 Pazartesi 13:40

Sınır 2 kişi tabancayla yakalandı

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye sınırını sal ile geçmeye çalışan iki kişinin bir adet 'Uzi' marka makineli tabanca ile yakalandığını açıkladı.
Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı Narlıca Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden bir Mobil Yol Kontrol Unsurunun (MYKU), Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede, Asi Nehri üzerinde, iki erkek şahsın sal ile Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğunu tespit ettiği kaydedildi. MYKU tarafından söz konusu şahıslara 'dur' ikazında bulunulduğu belirtilerek ikaza uyulmaması üzerine havaya uyarı atışı yapıldığı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:
 
"Uyarı ateşi üzerine, anılan şahıslar Suriye istikametine kaçmaya başlamışlar ve MYKU üzerine silah doğrultmuşlardır. Bu durum üzerine MYKU tarafından, şahısların yanlarına doğru ateş açılmış ve kaçakçı şahıslar teslim olmuşlardır. Şahıslar, yakalanmayı müteakip araca bindirilirken de unsurlarımıza zorluk çıkarmışlardır. Yakalanan şahısların üzerinden bir adet 'Uzi' marka makineli tabanca ve içinde beş adet mermi bulunan şarjör ele geçirilmiştir. Söz konusu şahıslar Jandarma unsurlarına teslim edilmiştir."
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA