• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sınav tarihi değişmiyor
09 Şubat 2010 Salı 08:45

Sınav tarihi değişmiyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararına rağmen sınav takviminde herhangi bir ertelemenin olmayacağını açıkladı.
Büyükşehir Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Dağcılık Kulübü işbirliği ile Uludağ zirvesine gerçekleştirilen 'Ata'ya Saygı Tırmanışı'na katılmak amacıyla Bursa'da bulunan Başkan Özcan, Danıştay'ın katsayı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi.

Katsayı ile ilgili yaptıkları ikinci düzenlemenin de Danıştay tarafından durdurulduğunu hatırlatan Özcan, şunları söyledi:

"Danıştay, yürütmeyi durdurma kararı verdi, bu önemli değil. Bir düzenleme yaptık, düzenleme tamamen başarıya dayanan mükemmel bir çalışmaydı. Fakat Danıştay onu iki noktadan hareketle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Onlarda farklı katsayı uygulamaması için özlük ilkesine uymamasıydı. ikinci yaptığımız düzlenme ile hem katsayı uygulaması getirdik. Bağlı 408 soru arasında bir fark yarattık. Alanlar arasında bu sefer anlaşıldığı gibi yeterli bulunmadı. Bundan sonra ne yapabiliriz? Arkadaşlarımla konuşmadan kesin bir şey söylemeyeceğim. Yarın arkadaşlarımızla istişare yaptıktan sonra aksam veya sonraki gün size yol haritası hakkında daha açıklayıcı doyurucu bilgiler vermek durumunda olacağız."

Öğrencilerin bu tür gelişmelerden olumsuz etkilenmesinden korktuğunu ifade eden Özcan, "Öğrencilerimiz kesinlikle bu tür gelişmelerden etkilenmemeliler. Yürütmeyi durdurma kararı ikinci sınavı etkiliyor, birinci sınavı değil. Motivasyonlarını bozmasınlar çalışmalarına devam etsinler. Öğrenciler açısından ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz, hazırlığımızda var. Çocuklarımız morallerini bozmasın, tek isteğim bu. Çalışmalarına devam etsinler." dedi.

Sınav takviminde bir değişiklik olacağına ihtimal vermediğini anlatan Başkan Özcan, şunları kaydetti: "Olsa olsa bir haftalık geri atmalar olabilir. Onun haricinde kesinlikle sınav sürecinde oynanmamasına çalışacağız. Hazırlıklarımızı ona göre yapıyoruz. Belki müracaatları katsayı meselesi ikinci sınav sonrası ile konusunda ilgilendiriyor. Öğrencilerimiz çok meraklanmasın. Kendilerine daha önce verilen tarihlerde sınavlar yapılacaktır."

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA