• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şimşek’ten Konyalı firmalara teşekkür
07 Haziran 2016 Salı 14:18

Şimşek’ten Konyalı firmalara teşekkür

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Dr. Lütfi Şimşek, İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlarını değerlendirdi.

Başkan Dr. Şimşek, “İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl düzenli olarak açıklanan Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Konya’nın 10 firma ile temsil edilmesi iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir.

Ancak kentimizi temsil eden firmaların bir önceki yıla göre aynı sayıda olduğunu görmekteyiz. Seksenden fazla sektörde üretim ve 170’e yakın ülkeye ihracat yapan Konya sanayisinin listede yeterli oranda bulunmadığını ifade etmek istiyorum. Konyalı sanayiciler olarak, ülkemizin 500 milyar dolarlık ihracat hedefine şehir olarak 15 milyar dolarlık katkı sağlamak istiyorsak listeye giren Konyalı firma sayısının daha da artırılması gerekmektedir. Ahilik geleneğinden gelen Konya sanayisi bunu başaracak alt yapıya ve güce sahiptir.

Ülkemizin ve şehrimizin 2023 hedeflerine katkıda bulunmak amacıyla bölgede ve dünya üzerinde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen üretim kültürünü benimseyen sanayicimizin üretmekten vazgeçmemesi de sevindirici bir gelişmedir.

Bu durumun devam ettirilebilmesi adına atılması gereken en önemli adım, sanayicimizin yeni sanayi politikaları ile daha fazla üretmeye teşvik edilmesidir. Listeye baktığımızda ağırlığı Marmara bölgesinde faaliyet gösteren firmalar oluşturmaktadır. Anadolu sanayicisine verilen desteğin mutlaka daha da artırılması gerekmektedir.

İSO İlk 500 listesine girerek şehrimizi başarıyla temsil eden firma sayımızın önümüzdeki yılarda katlanarak artması en büyük arzumuzdur. Bu vesile ile listeye girerek şehrimizi temsil eden başta MÜSİAD Konya Şube üyesi firmalarımız Konya ŞekerAkova Süt, Helvacızade olmak üzere Eti Aluminyum, Tümosan, Pakpen, Ova UnKonya Çimento, AydınlarHekimoğlu Un firmalarımızın tüm yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA