• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Simit üretimi yapan esnafa hijyen eğitimi verildi
15 Mayıs 2012 Salı 14:08

Simit üretimi yapan esnafa hijyen eğitimi verildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, sevilerek tüketilen simidin daha temiz ve güvenli ortamlarda üretilmesi amacıyla üretim yapan esnaflara hijyen eğitimi verdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, sevilerek tüketilen simidin daha temiz ve güvenli ortamlarda üretilmesi amacıyla üretim yapan esnaflara hijyen eğitimi verdi. Sertifikalarını alan esnafların simitleri güvenle tüketilebilecek.

Günlük hayatta en fazla tüketilen gıdalar arasında yer alan simidin sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasını amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya genelinde üretim yapan fırıncılara yönelik Gıda Üretiminde Hijyen Eğitimi verdi.

Karatay Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen ilk eğitim seminerlerine simit imalatı yapan 43 esnaf katıldı. Esnaflara 8 saat kişisel bakım, 8 saat kişisel hazırlık, 16 saat de sanitasyon eğitimi olmak üzere toplam 32 saat eğitim verilirken simit fırınlarında örnek uygulamalar da yapıldı.

Eğitimlerini tamamlayan esnaflara Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında Meclis üyeleri ile Karatay Halk Eğitim Merkezi yöneticileri tarafından sertifikaları teslim edildi.

İlk kez düzenlenen eğitimle vatandaşların daha nezih ortamlarda her türlü temizlik kuralına uyularak imal edilmiş simit tüketmeleri amaçlanıyor. Benzer eğitimler diğer üretim kollarında da önümüzdeki günlerde devam edecek.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA