• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şimdi Türkiye ile dayanışma zamanı
31 Ocak 2013 Perşembe 14:29

Şimdi Türkiye ile dayanışma zamanı

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Guterres, Türkiye'nin Suriyelilere gösterdiği dayanışmanın aynısını şimdi Türkiye için uluslararası toplumdan beklediğini söyledi.

Suriye'de giderek derinleşen insani kriz ve buradaki şiddet olaylarından kaçarak komşu ülkelere sığınan Suriyelilerin durumu, BM'nin girişimiyle Kuveyt'te düzenlenen uluslararası yardım konferansının ana gündem maddesini oluşturdu.

BM'nin yaptığı çalışmaya göre, Türkiye'de şu anda 160 bin civarında olduğunu sanılan Suriyeli sığınmacı sayısının, 2013'ün Haziran ayı itibariyle 380 bine ulaşacağı tahmin ediliyor.

Türkiye'ye teşekkür etti

Söz konusu tahminlere ilişkin açıklamada bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, hedeflerinden bir tanesinin, Suriyeli mültecilerle ilgili çalışmalar yürüten insani yardım kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin desteklenmesi olduğunu söyledi.

Guterres, ''Çok önemli bir diğer hedefimiz de, Suriyeli sığınmacılar için yüzlerce milyon dolarlık yatırım yapan hükümetlerin desteklenmesi. Türkiye de bunlardan biri'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin çabalarını öven Antonio Guterres, ''Bu durum karşısında Türkiye'ye, sığınmacıların korunması konusunda gösterdiği bağlılık için yalnızca çok derin şükranlarımı ve teşekkürlerimi ifade edebilirim. Uluslararası toplumun, Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye'nin gösterdiği dayanışmanın aynısını şimdi Türkiye'ye karşı göstereceğini umut ediyorum'' diye konuştu. AA

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA