• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silvan’daki çatışmanın bilançosu açıklandı
19 Ağustos 2015 Çarşamba 09:53

Silvan’daki çatışmanın bilançosu açıklandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, dün Silvan ilçesinde yaşanan çatışma ve operasyonlarda, bir PKK’lının öldürüldüğü, 2 PKK’lının yaralandığı, bir PKK’lının ise gözaltına alındığı bildirildi.

İlçedeki şüpheli bir araç içerisinde yapılan incelemede ise çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, Valiliği’nin dün sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Silvan ilçesindeki çatışma ve operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, ilçede şüpheli bir araç içerisinde yapılan incelemelerde, 3 av tüfeği, 298 av tüfeği fişeği, 439 biksi-kanas fişeği, 9 patlamamış el yapımı bomba, 42 metal el yapımı bomba dış kabı, 10 kırklı torpil kutusu, 19 litre benzin, 2 telsiz şarj aleti ve elektrik kablosu, 8 roketatar mühimmatı, 4 roketatar motoru, 4 çuval içinde beyaz renkli madde, mutfak tüpü içinde hazırlanmış el yapımı bomba, bir pantolon, bir çift spor ayakkabı, bir pense ve bir bıçağın ele geçirildiği kaydedildi. Bahse konu malzemelerin incelemelerinin yapılması için muhafaza altına alındığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


“Operasyonlarda, örgüt mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 3 kişi yaralandı. Örgüt mensubu şahıslardan biri kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öldü. 2 yaralı örgüt mensubunun tedavisine devam edilmekte olup, bir şahıs da terör örgütü mensubu şüpheli sıfatıyla gözaltına alındı. Operasyonlar sırasında ilçe merkezindeki sokak giriş ve çıkışlarını engellemek amacıyla hazırlanan 20 barikat ve 11 hendek güvenlik kuvvetlerinin marifetiyle etkisiz hale getirildi. Terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir şekilde sürecektir.” 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA