• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sillede Ramazan bereketi
27 Ağustos 2009 Perşembe 11:29

Sille'de Ramazan bereketi

Binlerce yıllık tarihi bağrında taşıyan Selçuklu Belediyesi sınırlarındaki Sille, sunuculuğunu Dr. Senai Demirci'nin yaptığı Kontv'nin iftar ve sahur programlarıyla Türkiye'nin gündemine taşıdı
Binlerce yıllık tarihi bağrında taşıyan Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi sınırlarındaki Sille, sunuculuğunu Dr. Senai Demirci'nin yaptığı Kontv'nin iftar ve sahur programlarıyla Türkiye'nin gündemine taşındı. Organizasyonunu Selçuklu Belediyesi'nin yaptığı programlar büyük ilgi görüyor.
Kontv iftar ve sahur programlarını bu yıl Konya şehir merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sille'de yapıyor. Selçuklu Belediyesi'ne bağlı bir mahalle olan Sille, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle tanınıyor. Bugüne kadar ihmal edilen Sille, Selçuklu Belediyesi'nin yaptığı restorasyon çalışmalarından sonra değer kazanmaya başladı. Taş yapılardan oluşan binaların bir çoğu restore edilirken, mahalledeki tarihi eserler de yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Selçuklu Belediyesi'nin aylar öncesinde başlattığı restorasyon ve çevre düzenlemelerinin ardından, doğal stüdyo haline getirilen Sille'de iftar ve sahur programlarını Dr. Senai Demirci sunuyor. Programların yapılmasıyla birlikte Sille'ye ziyaretçi akını da başladı. Restoranları, çay bahçeleri ve tarihi dokusuyla gelenleri Türk misafirperverliği ile karşılayan Sille'de emlak fiyatları da arttı. Yılların ihmaline uğramış Silleliler ise, son gelişmelerden bir hayli memnun olduklarını belirtiyor.
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sille'nin doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Safranbolu ve Beypazarı'ndan aşağı tarafının olmadığını, amaçlarının Sille'yi hak ettiği yere getirmek olduğunu söyledi. Sille'ye yatırımlarının bundan sonra da devam edeceğini söyleyen Altay, Kontv'de yayınlanan iftar ve sahur programlarının Sille'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını söyledi. Altay, “Sille hakikaten gezilip görülmesi gereken bir yer. Yaptığımız çalışmalardan sonra Sille'ye ziyaretçi akını başladı. Sille'yi Konya'da tarihi kent merkezinin dışında ziyaret edilebilecek ikinci yer konumuna getirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Kontv Genel Yayın Yönetmeni Nurettin Bay ise, bu yıl iftar ve sahur programlarını Sille'de yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Selçuklu Belediyesi'nin Sille'yi Türkiye tarih ve kültürüne kazandırma çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Bay, programların organizasyonu nedeniyle Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür etti. İftar ve sahur programlarının hazırlanmasında teknik olarak her türlü imkandan yararlandıklarını söyleyen Bay, izleyici geri dönüşlerinin olumlu olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA