• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silikondaki büyük tehlike
06 Mayıs 2014 Salı 13:21

Silikondaki büyük tehlike

Göğüs büyütmek için yaptırılan silikonlar yeni bir kanser türüne sebep oluyor. Bilim adamları 'Textured breast implants' adındaki göğüs dolgularını kullanmak isteyenleri yeni bir meme kanseri riski konusunda uyardı.
Son dönemlerde 'Textured breast implants' dolgularını yaptıranlarda bütün bağışıklık sistemine etki eden yaklaşık 150 meme içi lenfatik tümörlere (anaplastic large cell lymphoma) rastlandı.
 
Bilim adamları bu tip dolguların göğüs içinde bakterilerin daha kolay üremesi ve lenfomatik kanserlerin ortaya çıkmasına sebep olabileceğini söylüyorlar ve bu konuda kadınları kanser riskine karşı tetikte olmaları konusunda uyarıyorlar.
 
OPERSYONDAN 6 YIL SONRA KANSER OLDU
 
Bunun sonucunda kansere yakalan kadınların tedavisi için radyoterapi ve kemoterapi gerekli oluyor.
 
Bu yöntemin kullanıldığı operasyonla dolgu silikon kullanan 40 yaşındaki İskoçya'lı Susan Greve geçirdiği operasyondan 6 yıl sonra yakalandığı kanser sebebi ile 2012 yılında öldü.
 
Greve'in ölümü ardından yapılan incelemelerde vücudunda bu dolgudan sızan zehirli kimyasalların kansere sebep olduğu ortaya çıktı. Bilim adamları kullanılan göğüs dolgularının göğüs kaslarında gelişen kalıcı bir daralma ve olası kanser türleri ile bağlantılı olduğunu söyledi.
 
KANSER ARTABİLİR
 
Macquarie Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda İngiltere'de kullanımı yaygın olan bu dolgu yöntemi sebebi ile gelecekte daha fazla kanserli hastaların olacağına dikkat çekildi.
 
80'li yıllarda ortaya çıkan Amerika'da nadiren kullanılan fakat İngiltere'de yaygınlık gösteren 'Textured breast implants' ile göğüs büyütme yönetemini 30 bin kadın kullanmakta.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA