• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silahların susmadığı yerde piknik yaptılar
19 Mayıs 2015 Salı 11:32

Silahların susmadığı yerde piknik yaptılar

Batman'ın Sason ilçesinde, bir zamanlar silahların susmadığı Şartakke Beleşeve bölgesine piknik gezisi düzenlendi.

Çözüm sürecinin başlamasıyla silah seslerinin sustuğu, ovaların yeşillendiği bölgeyi görme fırsatı bulan vatandaşlar, soluğu piknik yapmakta buldu. Sason'un ileri gelenlerinden Hacı Beşir Çelik ile Mutalip Çelik, bahar havasını fırsat bilerek piknik organizasyonu düzenledi.
Etkinliğe, Sason Kaymakamı Tekin Dundar, Tabur Komutanı Gökhan Ceniz, Batman Valiliği Yazı İşleri Müdürü Nimetullah Görhan, İlçe Emniyet Amiri Alparslan Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Eren, İlçe Jandarma Komutanı Musa Uludağ, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Piknik etkinliğinin ardından dağ yürüyüşü yapan grup, şarkı söyleyip gönüllerince eğlendi.
Bir zamanlar bu doğa güzelliklerinden mahrum bırakıldıklarını dile getiren Kaymakam Dundar, "Yıllarca bu dağlarda huzursuzluklar baş göstermiş olduğundan insanlarımız bu güzelliklerden mahrum bırakılmış. Huzurun meskeni dağlar şiddetin silahın meskeni olmuştu. Şükürler olsun ki şu anda huzurlu bölgelerimiz dağlarımız doğamız var.
Burada bulunmaktan bu havayı teneffüs etmekten çok memnun ve huzurluyum. İnsanlarımız bu huzuru fazlasıyla hak ediyor. Şu an burası şiddet değil buram buram huzur kokuyor. Bu organizasyonu düzenleyen Kendo aşiretinin ileri gelenlerinden Hacı Beşir Çelik ve Mutalip Çelik'e teşekkür ediyorum" dedi.
Kendo aşiretinin ileri gelenlerinden Mutalip Çelik ise, "Sason dağlarında özlenen barış ortamı ve kardeşlik huzur ile birlikte kendini göstermeye başladı. Bu tür organizelerin armasını ve hayırlara vesile olmasını dileriz" diye konuştu.
Hacı Beşir Çelik ve Mutalip Çelik, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.  

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA