• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Silah bırakma esastır
23 Kasım 2012 Cuma 15:36

'Silah bırakma esastır'

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, terörle mücadele ile ilgili, silah bırakmayı hedeflemeyen bir görüşmenin bundan sonrası için verim getirmeyeceğini söyledi.
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''Uluslararası Itri Sempozyumu''nun açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Atalay, ''Uluslararası Itri Sempozyumu''nun açılışının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan dönüşü gazetecilere terörle mücadele konusunda yaptığı açıklamalarıyla ilgili görüşünün sorulması üzerine Atalay, bu konuların üzerinde sürekli çalıştıklarını söyledi.
Başbakan Erdoğan'ın, konuyla ilgili yeni teşebbüsler, görüşmeler ve çalışmaların temelinde silah bırakma olduğuna işaret ettiğini aktaran Atalay, şöyle devam etti:
''Silah bırakmayı hedeflemeyen bir görüşme bundan sonrası için verim getirmez. Başbakanımızın dediği, 'silah bırakma esastır'. Bundan sonrası için hedefimiz silah bıraktırmaktır ve bundan sonra görüşmeler, çalışmalar olacaksa hedefinde bu olacaktır.
Silah bıraktıktan sonra yurt dışında terör örgütü unsurlarının geleceğiyle ilgili de bir şey söylüyor, 'Bunların bir kısmı başka ülkelere gidebilir' diyor. Esasen bu konuda bizim başlattığımız çalışmalar vardı. Şu an mevzuatımızın içinde var, 'Eve Dönüş' ile ilgili orada hükümlerimiz var. Bizzat teröre karışmamış olanların eve dönüşüyle ilgili.
Diğerlerinin veya terör örgütünün ön planındaki kişilerin geleceğiyle ilgili zaten bugüne kadar değişik değerlendirmelerimiz olmuştur. Kuzey Irak yönetimiyle diğer ülkelerle bu konularda çalışmalarımız olmuştur.''
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ''O isimler rahatlıkla yurt dışına çıkabilecek mi?'' şeklinde soru üzerine de ''Bu çalışılacak bir konu. Bir karardan çok çalışılacak bir konu olarak önümüze geliyor'' dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA