• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıkıldım diyerek estetik olmaz
29 Mayıs 2014 Perşembe 08:15

"Sıkıldım" diyerek estetik olmaz

Uzm. Dr. M. Onur Çukurluoğlu hastanın gerçek üstü beklentilere sahip olmasının çok doğru olmadığını söyleyerek, 'Hastanın kendisi ile ilgili gerçek üstü beklentili istekleri çok doğru değildir. 'Burun kavisimden sıkıldım, biraz daha düz olsun istiyorum' demek, 'Saçlarımın renginden sıkıldım, biraz da sarışın olayım' demek kadar kolay değildir' dedi.

Estetik operasyonlarda karar aşamasının çok önemli olduğunu söyleyen Çukurluoğlu, gerçek üstü beklentilere girilmemesi gerektiğini dile getirdi

 

Hastanın ne istediğine ve ameliyatı yapacak doktora karar vermesi gerektiğini belirten Çukurluoğlu, anlık abartılı isteklerin geri dönüşü çok kolay olmadığının altını çizdi. Hiçbir estetik cerrahın hastasına mükemmeli vaat edemeyeceğine değinen Çukurluoğlu, 'Burun kavisimden sıkıldım, biraz daha düz olsun istiyorum, demek, saçlarımın renginden sıkıldım, biraz da sarışın olayım, demek kadar kolay değildir. İnsan vücudu bir heykele şekil vermeye benzemez. Ameliyat sonrası dokuların iyileşme süreci vardır. Ancak sizin için en üst düzey özeni göstererek ameliyatı gerçekleştireceği güvenini sağlayan bir doktor seçmek daha doğru bir tercih olur' diye konuştu.

Estetiğin diğer ameliyatlardan farkı yok

Gerek estetik cerrahi ile ilgili bilgilerin yaygınlaşması, gerekse plastik cerrah sayısının artışı ile estetik operasyonların sayısında hızlı bir artış gözlemlediklerini kaydeden Onur Çukurluoğlu, birçok kişi hayatının bir döneminde mutlaka bir plastik cerrahın kapısını çaldığını ifade etti. Estetik operasyon için kızlarda 17, erkeklerde 19 yaşını geçirip ergenliğini tamamlanmasının gerektiğini söyleyen Dr. Çukurluoğlu, 'Ameliyata karar vermiş kişilerde bunu engelleyecek sistemik ya da psikolojik bir hastalığın olmaması da çok önemli. Görünümü ile ilgili problem olan daha güzel ya da yakışıklı görünmek isteyen herkes bu ameliyatlar için uygun. Aslında keyfi olarak görünse de estetik ameliyatların diğer ameliyatlardan pek farkı yoktur. Estetik ameliyatların çoğunu aynı anda rekonstrüksiyon olarak da bakıyorum. Görüntüyü değiştirirken birçok fonksiyonel düzeltme de yapıyoruz. Örneğin bir burun ameliyatında hava yolu bozuklukları düzeltiliyor, ya da meme küçültme sonrası hastaların boyun ağrısı, omuzlarda sutyen izleri ve meme altında pişik gibi problemleri de giderilmiş oluyor' şeklinde konuştu.

Hastayı anlamak ve doğru bilgilendirmek çok önemli

Operasyon öncesi hastanın ne istediğini anlatması ve doktorun anlaması açısından ilk görüşmenin çok önemli olduğunu belirten Onur Çukurluoğlu, 'Her hastaya ameliyatla ilgili her detay anlatmayı tercih ederim. Hastanede damar yolu açılışından ameliyat sonrası altıncı aya kadar nelerle karşılaşacağını mutlaka anlatırım. Estetik ameliyatlarda da her cerrahi işlem gibi komplikasyonlarla karşılaşılabilmek mümkündür ve tüm hastalarıma bu konuda da detaylı bilgi aktarmayı tercih ediyorum. 'Kendime bir şeyler yaptırmak istiyorum ama ne yapalım siz söyleyin' diye başvuran hastaya daha çok düşünmesi için zaman tanımayı tercih ederim. Ancak, operasyon kararı almış hastalarımla genelde ikinci görüşmede operasyonu detaylandırırım. Genelde öncesi ve sonrası resimlerini diğer hastalarla paylaşmama izin vermiş olan hasta resimleri üzerinden konuşuyorum. Genelde ortak bir karar veriyor ve yola öyle devam ediyoruz. Çeşitli bilgisayar programları ile olası sonucu üzerinde konuşma yapsak da unutulmaması gerek en önemli konu hiçbir program ameliyat sonucunu tam yansıtamıyor' diyerek sözlerini sürdürdü.

Estetik operasyon sonrası özgüven artışı oluyor

 

Kişinin diş görünümü ve içsel düşünce yapısının birbiri ile ilişkili olduğuna değinen Dr. M. Onur Çukurluoğlu, estetik ameliyatlar sonrası kişilerde özgüven artışı oluştuğunu ve çevrede daha ilgi çekici olarak göründüklerini aktardı. Bu durumun kişisel ve iş hayatında da başarı getirdiğini anlatan Çukurluoğlu, şunları söyledi: 'Bu konu ile ilgili birçok bilimsel çalışma bulunmaktadır. Psikoloji ile iç içe olduğumuz bir konu da ''beden dismorfik bozukluğu'' olarak isimlendirilen hastalıktır. Bu hastalıkta kişi kendisinde olmayan yada önemsenmeyecek bir kusuru fazlası ile abartır ve bu durum hayatını büyük ölçüde etkiler. Bu hastalar psikiyatri uzmanından çok plastik cerrahi uzmanına başvurmaktadır ve tanıların birçoğu bu şekilde konmaktadır. Bu durumlarda kesinlikle ameliyat yapmıyoruz. Doğru bir psikiyatrik yönlendirmeyle hastaların tedavilerini sağlıyoruz.'

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA