• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıkı işbirliği mesajı harekete geçirdi!
23 Kasım 2013 Cumartesi 08:27

Sıkı işbirliği mesajı harekete geçirdi!

Başbakan Erdoğan'ın sıkı işbirliği' mesajı harekete geçirdi. Erdoğan'la IKBY Lideri Barzani'nin Diyarbakır buluşmasının ardından, işadamları da Musul seferine çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye ile Irak arasında yeniden oluşan bahar havası, etkisini iş dünyasında da hissettiriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) Lideri Mesut Barzani ile Diyarbakır'da yaptığı tarihi buluşmanın ardından, işadamları da Musul'a çıkarma hazırlığında. Başbakan Erdoğan'ın mesajlarıyla harekete geçen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önümüzdeki ay bölgeye giderek yeni işbirliği kapılarını aralayacak. Türkiye'nin, Irak'la bağlarının en güçlü olduğu yerlerden olan Musul'a yönelik ‘İşadamları Heyeti Programı'nın, 15-17 Aralık'ta yapılması kararlaştırıldı. TİM, üyelerine bildirimde bulunarak, 10 Aralık'a kadar başvuruların yapılmasını istedi. Türk Hava Yolları (THY) işbirliğiyle gerçekleşecek programda, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu ve Ticaret Müşavirliği ile ortak hareket edilecek. Musul Ticaret ve Sanayi Odası, Musul İşadamları Derneği ile görüşmelerin yapılacağı ziyarette, iki ülke arasındaki iş ilişkileri değerlendirilecek.

HER ALANDA İŞBİRLİĞİ İMKANLARI

TİM'in davetinde, “Heyete; müteahhitlik, inşaat, mobilya, gıda, oto-yan sanayi, tekstil, ilaç sanayi, temizlik maddeleri, soğuk hava deposu, ve hastane malzemeleri gibi sektörlerdeki firmaların katılımlarında fayda var” mesajı verildi. Bu sektörlerde yeni anlaşmalar için nabız tutulacak.

OCAK AYINDA MALİKİ GELİYOR

DİYARBAKIN buluşması yeni bir sürecin işareti görülüyor. İş dünyasının da eşlik edeceği bu süreçte, Irak Merkezi Hükümeti ile de ziyaret zinciri planlanıyor. Ocak başında Irak Başbakanı Nuri El Maliki, kalabalık bir bakan ve işadamı heyetiyle Türkiye'ye gelecek.

ORTAK KABİNE TOPLANTISI

Ortak kabine toplantısı yapılacak Musul ziyaretinin ardından Başbakan Erdoğan da Irak'a gidecek. Bu dönemde Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in de Bağdat'ta olması planlanıyor. Sınırda; Aktepe ve Ovaköy Sınır Kapılarının açılması konusunda mutabakata varılmıştı. (Akşam)

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA