• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıkı durun! CHPde büyük bir savaş çıkacak!
16 Şubat 2014 Pazar 09:35

Sıkı durun! CHP'de büyük bir savaş çıkacak!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı gibi hareket eden Mustafa Sarıgül, ortalığı daha da karıştıracağa benziyor.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ün gizli bir planı mı var? 

CHP'deki Sarıgül'ün çatlağını durduran isim kim? 

İddiaya göre, yerel seçim sonrası CHP'de büyük bir dalgalanma ve muhtemel bölünmeler olabilir. 

Takvim'den Bülent Erandaç, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki son gelişmeleri yazdı. 

İşte Erandaç'ın bugünkü köşe yazısından ilgili bölüm: 

Mustafa Sarıgül'ün partiye hâkim olma hevesi, İl veya ilçe binalarının işgali, istifaların önünün kesilememesi, DSP'ye gidecek özgül ağırlıkları olan il ve ilçe belediye başkanlarının sayısının 15'e çıkması karşısında CHP'deki dağılma ve savrulmayı durdurmak üzere eski Genel Başkan Deniz Baykal harekete geçti.

Deniz Baykal'ın partiye yıllarını vermiş isimlerin bir bir istifa etmesine üzüldüğü ve "31 Mart'tan sonra kurultay var'' diyerek yakınındaki isimlerin istifalarını durdurmaya çalıştığı ifade edildi.

Siyasetin tecrübeli ismi Baykal'ın, 31 Mart sonrası kurultay'ına işaret etmesinin, yerel seçim sonrası CHP'de büyük bir dalgalanma ve muhtemel bölünmeyi işaret ettiği belirtiliyor.

CHP ANKARA VE İSTANBUL'A ALAMAZSA KIYAMET KOPACAK

Tecrübeli Baykal'ın 30 Mart seçimlerinde, CHP'nin Ankara ve İstanbul'u alamamasıoyların yüzde 30 altında kalmasıkarşısında Mustafa Sarıgül'ün olası çıkışına şimdiden hazırlandığı, 31 Mart sonrası Kurultay'ı işaret ederek eski arkadaşlarının partiden kopmasını engellemek istediği gözleniyor.

CHP'DE GERÇEKLEŞMESİ MUHTEMEL İKİ SENARYO

30 Mart'taki olası bir başarısızlık sonrasında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun istifası ile büyük savaşın başlaması söz konusu...

Bu noktada 2 senaryo gündemde olacaktır.

BİR- Mustafa Sarıgül Genel Başkan adayı olur

İKİ- Mustafa Sarıgül, Genel Başkan adayı olmaktan çekinir, kenarda tuttuğu TDH'nin başına geçer...

DENİZ BAYKAL MUSTAFA SARIGÜL'E ENGEL OLUR

Deniz Baykal'ın, birinci senaryo karşısında ne yapacağı aşağı yukarı şimdiden biliniyor. Baykal'ın alacağı mevzi yeni denklemleri beraberinde getirecektir. Bu noktada, Kılıçdaroğlu'nun yeniden genel başkan adayı olması, olmadığı takdirde Gürsel Tekin'in başkanlığa soyunması ve bunlar olmadığı takdirde Deniz Baykal'ın yeniden Genel Başkanlığı uhdesine alması muhtemeldir. Çünkü Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül'e kesinlikle CHP genel Başkanlığı bırakmaz. Kendi aday olmadığı takdirde Baykal'ın, Kılıçdaroğlu-Tekin cephesine yapacağı yığınak, Sarıgül'ün aday olmaması ile sonuçlanabilir.

NİSAN-MAYIS AYINDA CHP KARIŞABİLİR

2 yılda bir kurultay yapmak gereği 2014 Temmuz'da kurultay yapmak veya Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı için bir yıl ertelemek olağan durum. Fakat 30 Mart yerel seçim sonrası ortaya çıkacak rakamlar Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaderini belirleyecek. "Yüzde 30 altı, Ankara-İstanbul'u alamama" muhakkak istifa getirir. Bu da olağanüstü kurultay'a yol açacak, Nisan-Mayıs ayında CHP'nin karışması demek. 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA