• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıfır otodaki sıra 2. ele yaradı
16 Mayıs 2010 Pazar 13:04

Sıfır otodaki sıra 2. ele yaradı

Otomotiv firmalarının, sıfır otomobillere olan talebi karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle 2. el otomobillere de ilgi arttı,
Otomotiv firmalarının, sıfır otomobillere olan talebi karşılamakta yetersiz kalması nedeniyle 2. el otomobillere de ilgi arttı, kilometresi ve kaporta durumu iyi ikinci el araç bulmakta zorlanılıyor.
     Volkswagen'in Konya bayisi Gökmen Otomotiv Satış Müdürü Hakan Tarhanlıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıfır otomobilde Nisan ayı başında kendini net bir şekilde göstermeye başlayan talep artışının devam ettiğini söyledi.
     Otomobil firmalarının ve Türkiye'deki distribütörleri şaşırtan talep yoğunluğunun özellikle dizel ve otomatik vitesli araçlara yönelik olarak devam ettiğini vurgulayan Tarhanlıoğlu, ''Nisan ayının başından itibaren başlayan küçük sınıf ve dizel otomobillere yoğun ilgi devam ediyor. Firmalar, sıfır otomobil siparişlerini hemen karşılamakta zorlanıyor'' dedi.
     Konya'da Volkswagen olarak marka ve modele göre değişmekle birlikte gelen siparişi yaklaşık bir ay içinde sonuçlandırdıklarını anlatan Tarhanlıoğlu, ''Bu durum ikinci el otomobilleri de kıymetlendirdi. Takas işlemlerinde bize gelen ikinci el otomobillerin satışı da hızlı... Boya ve kaportada ciddi sorunu olmayan, kilometresi normal ikinci el otomobiller hemen satılıyor. Bugünlerde çok fazla 'iyi durumda olan ikinci eliniz var mı?' sorusuyla karşılaşıyoruz'' diye konuştu.
     Tarhanlıoğlu, 2. el otomobilin piyasadaki kıtlığının önemli nedenlerinden birinin, sıfır otomobil alan kişilerin ikinci eli satmak yerine, eşine, çocuğuna vermesi ya da yakınına satması olduğunu düşündüklerini sözlerine ekledi.
     Konya'da ikinci el otomobil satışı yapan Rıfat Çenesiz ise şunları kaydetti:
     ''Tatile çıkma dönemi öncesi vatandaşlar, kilometresi ve kaporta durumu iyi ikinci el araç bulmakta zorlanıyor. Otomotiv firmalarının, sıfır otomobillere olan talebi karşılamakta yetersiz kalması, 2. el otomobillere ilginin artmasında baş rolü oynadı. Talep artışıyla birlikte, marka ve modeli ne olursa olsun temiz durumda tüm otomobiller ilgi görüyor. Bu durum tabi az da olsa fiyatlara artış yönünde yansıyor. Kilometre, kaporta ve boya durumu iyi otomobil, aynı marka ve model yılında üretilmiş hatta aynı renk otomobilden bile mutlaka daha yüksek fiyattan satılıyor
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA