• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şiddet uygulayanlara ağır cezalar getiriliyor
05 Aralık 2012 Çarşamba 16:18

Şiddet uygulayanlara ağır cezalar getiriliyor

Devlet ve özel sektördeki sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara ağır cezalar getiriliyor. Toplumu bilinçlendirmek için afiş ve bilboardlar hazırlanıyor.
Başta doktor ve hemşireler olmak üzere sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara ağır cezalar geliyor.
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sebepleri ve çözüm yollarını ortaya koymak için kurulan Meclis Araştırma Komisyonunun Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar'ın verdiğini bilgilere göre, Türkiye'de sağlık çalışanlarına şiddetin yüzde 91'i hasta yakınları tarafından yapılıyor. Sağlık çalışanları, diğer kamu görevlilerinden 16 kat daha fazla şiddete maruz kalıyor. Sağlık çalışanına şiddet uygulayanlara verilecek cezanın yarı veya üçte bir oranında artırılarak uygulanabileceğini belirten Ünüvar, yapılacak düzenlemeyle özel sektördeki sağlık çalışanlarının da yasaya, “sağlık hizmeti verirken” diye bir ifade konularak kamudaki hükümlerden yararlanmasının yolunun açılacağını kaydetti. Ünüvar, komisyon olarak toplumu bilinçlendirici kamu spotu, afiş ve bilboardlar hazırlanmasını da önereceklerini söyledi. Ünüvar, kişilere “haklarınız var ama sorumluluklarınız da var”ı uygun bir lisanla ifade etmeyi düşündüklerini söyledi.
3 DOKTORA BIÇAK ÇEKMİŞTİ
Kayseri'de, hastanede 3 doktora bıçakla saldırdığı, hakaret ettiği ve endoskopi ünitesinin kapısını kırdığı iddiasıyla yargılanan hastaya toplam 3 yıl 26 gün hapis cezası verildi. 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Veyis Koç (50), pişman olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Koç'a ''kamu görevlisine hakeret'' suçundan 1 yıl 2 ay, ''kamu malına zarar vermek'' suçundan 6 ay ve ''silahlı müessir fiile teşebbüs'' suçundan 1 yıl 4 ay 26 gün hapis cezası verdi. Bu arada Koç'un kırdığı kapıyı tamir ettirdiği öğrenildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA