• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıcak yemek taşıma telaşını da yaşıyor
13 Mart 2013 Çarşamba 10:18

Sıcak yemek taşıma telaşını da yaşıyor

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye sınırına yakın bölgelere yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları, hayatın yükünü taşıdıkları gibi çadırlarına sıcak yemek taşıma telaşını da yaşıyor.
Yaşadıkları bölgelerdeki çatışmalar ve bombardıman nedeniyle evlerini terk eden yaklaşık 17 bin Suriyeli, güvenli gördükleri için geldikleri Türkiye sınırına yakın bölgedeki Atme kasabası yakınlarındaki çadırlarda yaşama mücadelesi veriyor.
Suriye'nin Hama, Humus, İdlib ve Lazkiye kentlerine bağlı köy ve kasabalarından gelen Suriyeliler, evlerinden aylardır ayrı kalmanın üzüntüsünü yaşarken, aynı zamanda kısıtlı imkanlar nedeniyle ayakta kalmaya çalışıyor.
Derme çatma çadırlarda hijyenik olmayan koşullarda barınan Suriyeliler, Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşlarının yaptığı yardımlarla karınlarını doyurabiliyor.
Çadırlarda anneler temizlik yapıp çamaşır yıkarken, babalar ise bölgede dağıtılan erzaklardan alabilmek için saatlerce sıra bekliyor.
Çadır kent bölgesinde yaşayan 10 bin civarında çocuk da, ailelerinin hayat mücadelesine ortak oluyor. Anne ve babalarının sıcak yemek telaşını çocuklar da yaşıyor. Dağıtılan sıcak yemeklerin çadırlara getirilmesinde çocuklar da görev alıyor.
Yaşadıkları sıkıntılara rağmen günlerini oyun oynayarak geçiren çocuklar, yemek dağıtım zamanlarında ise ellerine aldıkları kaplarla evlerine sıcak bir çorba veya pilav götürebilmenin mücadelesini veriyor.
Çoğu zaman ayaklarına giyecek ayakkabı bile bulamayan çocuklar, kaplarına doldurdukları yemeğin ''ağır yüküyle'' çadırlarının yolunu tutuyor.
Ailelerinin mücadelesine ortak olmanın gururunu yaşayan çocukların, kimi zaman daha çadırlarına varmadan yolda yedikleri pilavla karınlarını doyurmaya çalıştıkları görülüyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA