• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Sıcak havalar iftar menülerini de değiştirdi
17 Ağustos 2009 Pazartesi 08:09

Sıcak havalar iftar menülerini de değiştirdi

Bu yıl Ramazan'ın ağustos ayına denk gelmesi iftar sofralarındaki tatları da değiştirecek. Dondurma, kavun, karpuz gibi yaz yiyecekleri ön plana çıkacak.
Firmalar yazı dikkate alarak Ramazan için sıcak yerine soğuk çorba bile hazırladı. Restoran ve lokantalar ağustos ayını dikkate alarak iftar menülerinde değişikliğe gidiyor. Geçen yılların aksine sofralarda etli ve yağlı yemekler yerini hafif, zeytinyağlı yemeklere bırakacak. Ağır şerbetli tatlı tabaklarının yerini ise sütlü tatlılar alacak.
 
Türk mutfağının olmazsa olmazı olan çorbanın tüketimi özellikle Ramazan ayında iki katına çıkıyor. Ülker, bu talebi ve Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesini göz önüne alarak, tüketicilerini 'soğuk çorba' ile tanıştırıyor. Ülker'in piyasaya sunduğu soğuk ayran aşı ve soğuk kesme çorbaları sıcak yaz günlerinde farklı bir lezzet olacak. Böylelikle bu yılki iftar sofralarımızı; sıcak çorba, ağır ve yağlı yemekler, şerbetli tatlılar yerine; soğuk çorba, zeytinyağlı yemekler, sütlü tatlılar ve dondurma süsleyecek.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA