• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Shakira, Mevlanayı tanıdı huzura erdi
12 Nisan 2010 Pazartesi 08:50

Shakira, Mevlana'yı tanıdı huzura erdi

Bir süredir kabus gören Shakira, terapistinin önerisi ile Hz. Mevlana'yı keşfetti.
Bizimyıllardırizinden gittiğimiz, ABD ve Avrupa'nın ise sonyıllardakeşfettiği Hz. Mevlana, felsefesiyle Shakira'nın kabuslarına son verdi.

Bir süredir kötü rüyalar gördüğü için soluğu terapistinde alanyıldız, kabuslarına bir türlü son veremedi. Budizm'in temsilcilerinden Dalai Lama'nın kendisine ögrettiği 'mutluluk iksirleri'ni de uygulamaya başlayan Shakira, kabuslarının sürmesiyle yine terapistinin yolunu tuttu.

Kötü rüyalara son verdi
Shakira'nın ABD'li terapisti, ünlü yıldızaHz. Mevlana'nın hayatını okuması ve Mesnevilik'in felsefesini öğrenmesini önerdi. Vakit kaybetmeden ABD'debüyükilgi gören Mevlevilik kitaplarından edinen Shakira, birkaç ayın ardından kabus görmemeye başladı. Bu olayı bir röportajında anlatanyıldız, "Mevlevilikkitapları sayesinde aşk ve sevginin anlamını yeni keşfettim" dedi.

Shakira ilk değil
Ünlü yıldızın dışında; Mevlevilik'i keşfedenler arasında Bill Clinton,Madonna, Demi Moore, AntonioBanderas, Morgan Freeman, MillaJovovich, Goldie Hawn, MelanieGriffith ve Angelina Jolie gibi isimlerin olduğu biliniyor.

Mevlevilik nedir?
HZ. Mevlana'nın yazdığı Mesnevi'de; toplumsal, felsefi, ahlakı, dini ve aşk ile ilgili binlerce ibret verici hikaye bulunuyor. Mesnevi ile oluşan Mevlevilik, hayata ve aşka dair öğretileriyle milyonlarca insanı peşinden sürüklemeyi aradan geçen yüzyıllara rağmenbaşarıyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA