• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seyit Ali Büyük: ‘Sistemin çalışmasına bakıyoruz’
14 Temmuz 2019 Pazar 17:34

Seyit Ali Büyük: ‘Sistemin çalışmasına bakıyoruz’

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Okullara ziyarete gitmeden önce haber etmiyoruz. Biz geliyoruz diye normalin dışına çıkmalarını istemeyiz. Sistem düzenli çalışıyor mu ona bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Konya’nın merkez ve ilçelerinde okulları ziyaret ettiklerini belirten Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Okullara ziyarete gitmeden önce haber etmiyoruz. Biz geliyoruz diye normalin dışına çıkmalarını istemeyiz. Sistem düzenli çalışıyor mu ona bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

seyit-ali-buyuk-1.jpg

Konya’da okullara giderek öğretmenler odası ve sınıfları ziyaret ettiklerini belirten Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Okulları, öğretmenleri ziyaret ediyoruz. Bunu sadece merkezde değil şehrimizin tüm ilçelerinde yer alan okullarında gerçekleştiriyoruz. Orada bir köy var uzakta, gitmesek de gelmesek de o köy bizim köyümüzdür diyemeyiz. Gitmemiz gerekir. Öğretmenler odasına sürekli ziyaretler yapıyor, bazen de sınıflara gidip derslere giriyoruz. Tabi okullara gitmeden evvel haber vermiyoruz. Çünkü biz gidiyoruz diye normalin dışında davranılmasını istemiyoruz. Her zaman nasıl bir şekilde sistemleri varsa gittiğimizde de onu görmek istiyoruz. Örneğin okula gidince müdür orada olmayabiliyor. İnsanlık hali sonuçta. Olağanüstü durumlar olabilir. O gün raporlu olabilir. Bu sebeple müdür geliyormuş diye normalin dışına çıkmalarını istemiyoruz. Biz sistemin çalışmasına bakarız. Öğretmen dersine giriyor mu, sistematik bir düzen var mı onu kontrol ediyoruz” ifadelerini kullandı.

konya-mem-1.jpg

“SOSYAL MEDYAYI TAKİP EDİYORUZ”

Güncel sorumluluklarının dışında sosyal medyayı da kontrol ettiklerini belirten Seyit Ali Büyük, “Yaptığımız işi takip ediyoruz. Ne yaptığımızın da farkındayız. Zaman zaman uykusuz da kalıyoruz fakat bunlar bizim görevimizdir. İşlerimizi yerine getirirken ayrıca sosyal medyayı da takip etmek zorundayız. Çünkü artık zaman bunu gerektiriyor. Orada da olup biteni görmeliyiz. Öğretmenlerden öğrencilerden mesajlar geliyor. Bunları takip etmezsek görevimizi yerine getirmiş olmayız. Önceki görev yerimizde de sık sık soruyorduk. Bizden veya müdürlerden mağdur olduğunuz bir durum varsa bunu söyleyin. Sorunlar neyse düzeltmeye çalışalım. Dilekler temenniler varsa inceleyip yerine getirmeye çalışalım. Şimdi Konya’da da bunu diyoruz. Çünkü adil ve insanları mutlu edici bir yönetim anlayışı sergilemeye çalışıyoruz. Siz beni hareketlendirin ben de sizleri hareketlendireyim diyoruz. Evrak memuru gibi gün boyu oturarak bu işi yerine getiremeyiz. Eğitim, insanın hayatındaki en önemli unsurlardan bir tanesidir. Bizler de eğitimciler olarak görevimizi layıkıyla yerine getirmenin gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

“EĞİTİMCİLERİMİZ PROJELERDE YER ALMALIDIR”

Konya’da eğitimcilerin projeler ve etkinliklerde yer almalarından mutluluk duyduklarını belirten Seyit Ali Büyük, “Şehrimizde görev yapan eğitimci arkadaşlarımız zaman zaman projeler ve etkinliklerde yer alıyor. Bunlar bizi mutlu etmektedir. Örneğin geçtiğimiz hafta üç öğretmenimizi 15 Temmuz Şehitlerini Anma Günü vesilesiyle bisikletlerle İstanbul’a yolcu ettik. Çocuklarımızı, vatanını, milletini, memleketini seven bir şekilde yetiştirmek temel prensibimizdir. Bu açıdan öğretmen arkadaşlarımıza konunun hassasiyetinden dolayı, farkındalık oluşturdukları ve konunun unutulmamasına vesile oldukları için teşekkür ediyoruz. Eğitim camiası her zaman ülkemiz, memleketimiz için fedakarlık yapmaya hazırdır. Bu ve bunun gibi projelerde yer alan eğitimcilerimizi gönülden tebrik ediyoruz” dedi. 

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU/ YENİ HABER GAZETESİ

konya-mem-2.jpg

konya-mem-3.jpg

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA