• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seyis az kalsın eziliyordu
04 Ekim 2010 Pazartesi 07:45

Seyis az kalsın eziliyordu

Konya'da başlayan 18. Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda, start esnasında atların arasında kalan seyis ezilmekten son anda kurtuldu.
Konya'da başlayan 18. Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda, start esnasında atların arasında kalan seyis ezilmekten son anda kurtuldu.
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Türkiye Jokey Kulübü'nün katkılarıyla, Konya İl Tarım Müdürlüğü, Konya Yarış Atı Sahipleri Derneği ile Rahvan Atları Binicilik ve Yarışçılık İhtisas Kulüp Derneği tarafından düzenlenen 18. Geleneksel Mahalli At Yarışları Konya- Aksaray kara yolu üzerinde bulunan Hipodrom'da yapıldı. Yarışlarında meydana gelen bir kaza yürekleri ağızlara getirdi.
 
Yarışlarda bin 600 metre İngiliz Atları Garnizon Komutanlığı Yarışı startında atların arasında kalan seyis kendisine çarpan at yüzünden yere yıkıldı. Geriden gelen atlara ezilmekten son anda kurtulan seyise çabukluğu yardım etti. Start esnasında at sahipleri ve jokeyler arasında karmaşadan dolayı zaman zaman tartışmalar yaşandı.

TOPLAM 38 AT 14 BİN LİRA İÇİN YARIŞTI
18. Geleneksel Mahalli At Yarışları'nda bin 800 metre Safkan Arap Atları Valilik Kupası'nı Acartay isimli atıyla Enis Badışoğlu kazanırken, Badışoğlu ikinci atı Yıldır ile bin 800 metre Safkan İngiliz Atları Büyükşehir Belediyesi Kupası'nı da kazandı.
 
Üçüncü yarış olan bin 600 metre İngiliz Atları Garnizon Komutanlığı Kupası'nı Emrahbey isimli atıyla Rasim Makarnacı, dördüncü yarış olan bin 600 metre Türkiye Jokey Kulübü Kupası'nı ise Ümithan isimli atıyla Ayhan Gümüş kazandı. Düzenlenen 4 koşuda atlar toplam 14 bin lirayı bulan ödüller için yarıştı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA