• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şeyh Hüseyinden Mescid-i Aksa fetvası
24 Temmuz 2012 Salı 17:53

Şeyh Hüseyin'den Mescid-i Aksa fetvası

Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, ''Araplar ve Müslümanlar, Filistinliler'in İsrail işgaline karşı verdikleri direnişe destek olmak için Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmelidir'' şeklinde bir fetva..

Şeyh Muhammed Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin, ''Araplar'ın, İsrail işgali altındayken Aksa'yı ziyaret etmelerini yasaklayan'' fetvasını, ''Karadavi'nin bu fetvası isabetli bir fetva değildir'' şeklinde değerlendirdi. Şeyh Hüseyin, ''Biz Filistinliyiz ve Aksa'nın ziyaret edilmesi gerektiği fetvasını dini delillere dayandırarak veriyoruz. Bunu yaparken de İsrail işgalini tanımıyoruz. Aksa'ya giderseniz orada Ürdün, Mısır, Malezya ve Türkiye'den gelenleri görürsünüz. Karadavi bu fetvayla sadece Arap ülkelerinin Aksa'yı ziyaret etmesini yasaklıyor. Bu nedenle bu fetva seçicidir. Bir fetva verilmişse bu herkesi kapsamalıdır'' ifadesini kullandı.

Filistin Fetva Dairesi'nin bu yılın başında Aksa'nın ziyaret edilmesiyle ilgili olarak ilk defa yazılı fetva yayımladığını hatırlatan Hüseyin, Filistin'e girmek için İsrail vizesi almanın İsrail'in tanınması anlamına gelmediğini belirtti.

Türkiye'nin Filistin meselesine karşı tavrını öven Müftü, ''Biz Türkleri kardeş olarak görüyoruz. İster siyasi ister sosyal konularda olsun bize destek oluyorlar. Türkler'in Filistin direnişine verdikleri destek çok büyük'' dedi.

Şeyh Hüseyin, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in davetlisi olarak gelecek hafta Sultan Ahmet Camisi'nde düzenlenecek kutlamaya katılacağını söyledi.

Filistinli din adamları, İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmemesi ve İsrail'in Kudüs'ü işgalinin tanınmaması şartıyla Aksa'nın ziyaret edilebileceği belirtirken, Karadavi ise İsrail işgalini meşrulaştıracağı gerekçesiyle Kudüs ve Filistin'in ziyaret edilmesini yasaklamıştı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA