• Konya8 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehirli öğrencilere Nevşehir gezisi
18 Ekim 2017 Çarşamba 13:20

Seydişehirli öğrencilere Nevşehir gezisi

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğünden lise öğrencilerine Nevşehir'e kültür gezisi gerçekleştirdi.

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdürlüğünden lise öğrencilerine Nevşehir'e kültür gezisi gerçekleştirdi.

Tarihi ve kültürel açıdan öğrencilere geziler düzenleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Gençlik Spor Hizmetleri Müdür Soner Balcı gençlerin tarihi ve coğrafi konumu yerinde öğrenmeleri için kültür gezileri düzenledi. İlçede eğitim gören farklı liselerden öğrencilerin bilimle, sanatla ve kültürel değerlerle iç içe olması için birçok projeye imza atan Başkan Tutal, geleceğe sahip çıkmaları konusunda öğrencilere hassas davranmaları gerektiğini hatırlattı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, "Doğusuyla, Batısıyla, Anadolusuyla baktığımız zaman bu coğrafya dünyanın göz bebeği olan bir coğrafya. Buradan iki ders çıkarmamız lazım. Bu memleketin kıymetini bileceğiz bir kültür gezisi yapacaksınız ve o bölgeyi gezip geleceksiniz. Kendi coğrafyamızın değerini, önemini, kıymetini, güzelliklerini gözlemlemiş olacaksınız. Bir de bu güzel coğrafya üzerinde oyunları biliyorsunuz. Bu oynanan oyunları nasıl bozarız millet olarak, gençlik olarak. Bunun için bilgiyle, kültürle donanmanız lazım. Dünyanın tüm ülkeleri neredeyse üzerimize geliyor. Ortadoğu'daki oynanan oyunların hepsi Türkiye üzerine oynanıyor. Bu oyunları biz hep birlikte bozacağız inşallah. Birlik olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kendi milli değerlerimize, kendi manevi değerlerimize sahip çıkacağız. Hilal'in etrafında toplanmasını bileceğiz. Ben sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Sağlıcakla gidip gelin inşallah" dedi.

Nevşehir gezine giden öğrenciler, bölgenin tarihi ve turistlik yerlerini gezerken,bölgenin en ünlü çömlek ustasının yanında çömlek yapımını öğrendi. Gezi, Peri Bacaları, Ürgüp-Göreme, Hacı Bektaş-ı Veli ziyaretleri ile son buldu. Öğrenciler Nevşehir kültür gezisi imkanının kendilerine sunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Soner Balcı'ya teşekkür ederken geziden çok memnun kaldıklarını ifade etti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA