• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehirin değerleri tanıtılıyor
10 Nisan 2014 Perşembe 17:34

Seydişehir'in değerleri tanıtılıyor

Konya’nın Seydişehir ilçesinde “İsmet Şen Ortaokulu Seydişehir’in Değerlerini Öğrencilere ve Velilere Tanıtıyor” programının Seydişehirli Ressam Fatma Kırdar oldu.

Programa öğrenci velileri, öğrenciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İsmet Şen Ortaokulu Seydişehir’in Değerlerini Öğrencilere ve Velilere Tanıtıyor programında sanat hayatını anlatan Ressam Fatma Kırdar, “İlçemizi tanıtmak adına resimlerimde ilçe tarihi, gelenek ve göreneklerimizi işliyorum. Günümüzü ve geçmişimizi tanıtmak için geleceğe ait eserler bırakılmalı, Seydişehir’in geçmişine ışık tutmalıyız” dedi.
Ressam Kırdar, “Çevremdeki insanların okuma, araştırma faaliyetleri bende de bir çabaya dönüştü. Tabi bizim zamanımızda teknoloji, okumak bu kadar gelişmemişti. Bende çevremdeki insanlardan etkilendim araştırmalar yaptım, bol bol kitap okudum. Bunların sonucunda da resim merakım başladı. Hep ilçemizi, kültürümüzü yansıtan tablolar resmettim. İlçemizin tarihinin yok olmaması adına, gelecek kuşaklara bir şeyler bırakmak adına bu çalışmalarıma devam edeceğim. Her zaman desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerime, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Harun Çamlı ise, “Kültür edebiyat bölümü hocalarımızın girişimleri ile bu etkinliği Yazar Ayşe Ünvar Hanımefendi ile başlatmıştık. Bugünde resimleri ile hem ilçemizi tanıtan hem de gurur kaynağımız olan Ressam Fatma Kırdar Hanımefendiyi misafir ettik. Bu programlar neticesinde mahallemize, okulumuza, öğrencilerimize Seydişehir’in değerlerini tanıtıyoruz. Öğrencilerimizde İnşallah onların hayatlarını örnek alarak Seydişehir’in medarı iftiharı olurlar” diye konuştu.
Program Ressam Kırdar’a çiçek ve plaket takdimi ile sona erdi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA