• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehirden Suriyeye yardım malzemesi
22 Ocak 2014 Çarşamba 14:31

Seydişehir'den Suriye'ye yardım malzemesi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde hayırsever vatandaşlar tarafından toplanan bir tır dolusu yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.
On gün önce açılan Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve özellikle bayanların organizasyonu ile başlayan Suriye’deki vatandaşlarae yardım kermesinde toplanan 17.5 ton un, giyecek ve konfeksiyon malzemeleri dualarla uğurlandı. Yardım tırının uğurlama esnasında Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, İlçe Müftüsü Sıtkı Beydilli de hazır bulundu.
Müftü Beydilli’nin okuduğu dualarla yola çıkan yardım tırının uğurlanmasından sonra Kaymakam Sonel, “Gönümüz oradaki mazlum kardeşlerimizin yanında. Bu hayır yardımlarını toplamada emeği geçen kardeşlerimize teşekkür ederim. Bu toplanan yardım anlamlı bir yardım” şeklinde konuştu.
Suriye yardım organizasyonu tarafından da yapılan basın açıklamasında da, “Suriye’de her gün çeşitli bölgelerden gelen çocuk ölüm haberleri, ateş altındaki bölgelerde açlıktan ölmemek için kedi köpek yemekten bıkan çaresiz insanlar ve bunlara karşı dünya kamuoyunun sessizliği artık tahammül sınırlarını aşmıştır” denildi.
Açıklamada, “20 milyonluk bir ülkenin yarsı evini, yurdunu kaybetti. Milyonlarca insan komşu ülkelere mülteci durumuna düştü. Tarihte her zaman mazlumların yanında yer alan Müslüman Türk halkı ecdadından miras aldığı paylaşma ahlakını bugünde Suriyeli savaş mağduru kardeşlerine karşı esirgememiştir” şeklinde ifade edildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA