• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehirde Kültür Sanat Evi Tanıtıldı
11 Eylül 2012 Salı 17:44

Seydişehir'de Kültür Sanat Evi Tanıtıldı

Seydişehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan Adile Baysal Kültür Sanat Evi tanıtıldı.
Seydişehir Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan Adile Baysal Kültür Sanat Evi tanıtıldı.
     Seydişehir'in geleneksel mimarisini yansıtan bir kültür sanat evi olmaması nedeniyle harekete geçen belediye çalışmalarını tamamladı. Yapımı tamamlanan sanat evinin tanıtımına ilçe yöneticileri ve yerel sanatçılar katıldı.
     Seydişehir Kültür Sanat Evi Projesi kapsamında tarihi ve kültürel mirasların gelecek nesillere taşımak ve misafirlere geleneksel kültürü tanıtmak amacıyla böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden belediye başkanı Abdulkadir Çat; ''Seydişehir kültürünü tanıtmak amacıyla yıkılaya yüz tutmuş, eski geleneksel cumbalı evlerimizden iki tanesinin satın aldık. Restorasyonları sürdürülmekte... Bu evlerimizden bir tanesi Seydişehir Belediyesi Kültür Sanat Evi Etnografya Müzesi özelliğinde Seydişehir halkına hizmet vermeye başlayacak'' dedi.
     Başkan Çat, Seydişehir Kültür Sanat Etnografya Müzesi'nde halk giysileri, süs eşyaları, ayakkabı takunya örnekleri, Seydişehirli ev hanımlarının el işleri, yöresel halı, kilim ve dokuma tezgahlarını Osmanlı devri yayları, Osmanlı şerbet kazanlarını, düğüm, kazan, sahan gibi kültürel ve sanatsal çalışmaları hediye olarak demirbaş envanterine kaydı yapılarak alınabileceğini sözlerine ekledi.  AA
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA